fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘ“Maramureșul, oglindit în scrieri”, proiect al Bibliotecii Județene din Baia Mare

“Maramureșul, oglindit în scrieri”, proiect al Bibliotecii Județene din Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Maramureș, prin Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, oferă publicului un proiect de cunoaștere și sensibilizare privind tezaurul valoros al Maramureșului descris în cărțile colecției bibliotecii.

Proiectul ”Maramureșul oglindit în scrieri” este realizat cu scopul de a oferi cititorilor un mod de comunicare și informare accesibil din bogata colecție de cărți a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare.

Cărțile selectate, propuse spre lectură, sunt prezentate online, pe pagina de Facebook a bibliotecii, în fiecare zi de joi.

Sub forma unei bibliografii selective, parțial adnotate, sunt aduse în atenție lucrări din cele mai diverse domenii: istorie, geografie, literatură, cultură și artă, religie, sport și altele, autorii selectați făcând parte nu numai din zona Maramureșului, ci din toată țara și chiar din afara ei.

“Peisaj și tradiții, folclor și artă de o mare autenticitate, istorie și legendă, toate se îmbină armonios în minunatul Maramureș cu străvechile lui țări: Chioar, Codru, Lăpuș, Maramureș. Acum când globalizarea a pătruns în toate segmentele vieții europene, este de datoria fiecărui român și al fiecărui maramureșean să-și cunoască locurile natale, să le iubească, să le aprecieze și să le ocrotească. Acesta este obiectivul principal al proiectului. Veniți să cunoașteți Maramureșul!”, au transmis reprezentanții CJ Maramureș.

Ioana Pop

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.