10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂConferințele “Dilema veche” la Timișoara, cu Adriana Babeți, H.-R. Patapievici, Cătălin Ștefănescu,...

Conferințele “Dilema veche” la Timișoara, cu Adriana Babeți, H.-R. Patapievici, Cătălin Ștefănescu, Sever Voinescu și alți invitați

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui, în perioada 23 – 25 iunie, Conferințele “Dilema veche”  .

Tema programului timișorean al Conferințelor este ”Părinți și copii. Vîrste, mode, generații” . Motivația acestei teme este următoarea: “Biologic din ce în ce mai îmbătrîniți, în rînd de altfel cu mai toate națiunile occidentale, suntem noi și o societate matură, așezată, așa cum iarăși sunt aceleași națiuni? Cît de fertil mai e astăzi conflictul dintre generații, mai produce el noul sau e doar un nume pretențios pentru larma contestatară? Cuplată cu autohtona criză educațională, noua revoluție de import, cea care demolează ierarhii și suprimă filiații firești, riscă oare să ne infantilizeze istoric și cultural? Suntem așadar în faza profund debilizantă sau chiar terminală a bolii, ori trecem de fapt prin aceleași vechi boli ale copilăriei, care ne întăresc imunitatea?”, au transmis organizatorii evenimentului.

La aceste întrebări, ca și la altele, desigur și mai provocatoare, vor răspunde: Adriana Babeți, Călin Dan, Daniel Funeriu, Marius Lazurca, Barbu Mateescu, Cătălin Ștefănescu, H.-R. Patapievici, Sever Voinescu.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare online. Formularul de rezervare poate fi completat AICI.

Miercuri, 23 iunie

ora 18.00: EU.EDU. Ce-i pot învăța părinții pe copiii lor în Europa anului 2021

Daniel Funeriu în dialog cu Sever Voinescu

ora 19.30: De senectute. Dispariția bătrâneții și crizele secolului 21

Călin Dan, conferință

joi, 24 iunie

ora 18.00: Cum au votat generațiile României?

Barbu Mateescu, conferință

ora 19.30: Despre imaturitate, altfel

Adriana Babeți în dialog cu Marius Lazurca

vineri, 25 iunie

ora 18.00: Circulația unei succesiuni

Cătălin Ștefănescu în dialog cu Sever Voinescu

ora 19.30: Părinți și copii în conflictul dintre generații. O viziune personală

H.-R. Patapievici, conferință

Toate evenimentele din program vor fi transmise live pe Facebook și pe canalele Youtube ale organizatorilor și partenerilor.

Evenimentele se vor desfășura în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

Conferințele Dilema veche sînt organizate de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și revista “Dilema veche”, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul proiectului “La UVT, Cultura este Capitală”. Ediția timișoreană a Conferințelor este finanțată de Fundația Alber.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook a GMMC.

(SURSA FOTO: Grupul pentru Management și Mediere Culturală / Facebook)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, prezintă premierea națională a spectacolului „Ciobanul și Domnița”, după un textul unui basm semnat de Regina Maria

Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.