Dacă pandemia de coronavirus nu va lua o turnură neaşteptată, Ungaria va reveni, din 24 iunie, la tranzitarea normală a frontierelor Schengen, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului interior, Péter Szijjártó, miercuri, la Ambasada Ungariei din Bratislava.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Şeful diplomaţiei ungare a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferinţe de presă pe care susţinut-o astăzi.

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că pandemia a arătat, mai mult ca oricând, cât de mult depindem unii de alţii; de aceea, se doreşte ca în curând, vaccinurile disponibile în Ungaria să poată fi administrate şi persoanelor care locuiesc în acele regiuni şi judeţe ale Slovaciei, care sunt vecine cu Ungaria.

Despre acest din urmă subiect, ministrul a spus că în Ungaria a avut loc cea mai rapidă şi cea mai eficientă campanie de vaccinare din Europa, peste 60% din populaţia adultă a ţării fiind vaccinată, astfel că pot fi făcuţi noi şi noi paşi către o viaţă normală.

Întrebat de presă, ministrul de externe a declarat că pentru rezolvarea problemelor sensibile în ceea ce priveşte relaţiile
dintre Ungaria şi Slovacia este nevoie de poveşti de succes comune. Szijjártó a adăugat că o astfel de poveste de succes este considerată a fi crearea de noi conexiuni în infrastructură. Multe astfel de proiecte se află în curs, există şi unele care vor fi încheiate anul acesta, de exemplu, în cel de-al treilea semestru va fi finalizată autostrada dintre Miskolc şi Kosice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania