15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEDin 24 iunie, Ungaria revine la tranzitarea normală a frontierelor Schengen

Din 24 iunie, Ungaria revine la tranzitarea normală a frontierelor Schengen

Publicat în

spot_img
spot_img

Dacă pandemia de coronavirus nu va lua o turnură neaşteptată, Ungaria va reveni, din 24 iunie, la tranzitarea normală a frontierelor Schengen, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului interior, Péter Szijjártó, miercuri, la Ambasada Ungariei din Bratislava.

Şeful diplomaţiei ungare a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferinţe de presă pe care susţinut-o astăzi.

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că pandemia a arătat, mai mult ca oricând, cât de mult depindem unii de alţii; de aceea, se doreşte ca în curând, vaccinurile disponibile în Ungaria să poată fi administrate şi persoanelor care locuiesc în acele regiuni şi judeţe ale Slovaciei, care sunt vecine cu Ungaria.

Despre acest din urmă subiect, ministrul a spus că în Ungaria a avut loc cea mai rapidă şi cea mai eficientă campanie de vaccinare din Europa, peste 60% din populaţia adultă a ţării fiind vaccinată, astfel că pot fi făcuţi noi şi noi paşi către o viaţă normală.

Întrebat de presă, ministrul de externe a declarat că pentru rezolvarea problemelor sensibile în ceea ce priveşte relaţiile
dintre Ungaria şi Slovacia este nevoie de poveşti de succes comune. Szijjártó a adăugat că o astfel de poveste de succes este considerată a fi crearea de noi conexiuni în infrastructură. Multe astfel de proiecte se află în curs, există şi unele care vor fi încheiate anul acesta, de exemplu, în cel de-al treilea semestru va fi finalizată autostrada dintre Miskolc şi Kosice.

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

Britanicii și-au luat rămas bun de la Regina lor

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât - în jurul orei 19.00, ora României - în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor

Ungaria se angajează să-şi îndeplinească angajamentele faţă de Comisia Europeană, pentru deblocarea fondurilor UE

Comisia Europeană a propus duminică statelor membre să suspende 7,5 miliarde de euro din finanţarea europeană către țara vecină din cauza riscurilor legate de corupţie, în aşteptarea implementării reformelor

Preşedinţia UE cere crearea unui tribunal pentru crimele de război din Ucraina

Apelul intervine după descoperirea a circa 450 de morminte la periferia Izium, oraş în nord-estul Ucrainei recucerit de la ruşi săptămâna trecută, unele dintre corpurile exhumate prezentând urme de tortură.