23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAFOTO | Aproape 70 de câini, ținuți fără hrană și apă, salvați...

FOTO | Aproape 70 de câini, ținuți fără hrană și apă, salvați de la o fostă fermă din Orăștie

Publicat în

spot_img
spot_img

69 de câini aflaţi în pericol au fost salvaţi de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara

Polițiștii au primit informații că în incinta unei foste ferme zootehnice din Orăştie se află un număr mare de câini, ţinuţi în condiţii improprii, și au mers marți într-o acțiune de control.

“În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că în halele dezafectate ale fostei ferme erau ținuți în condiții improprii, într-o situație de pericol, 69 de câini din rasa comună, majoritatea fără hrană, apă şi asistență medicală de specialitate. Ca urmare, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au  emis un ordin de plasare în adăpost, în baza căruia au fost ridicați cei 69 de câini și relocaţi în adăpostul unei asociații pentru protecția animalelor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Din primele cercetări, câinii ar fi fost aduşi la fosta fermă de o persoană iubitoare de animale, dar care nu le-a putut oferi condiţii normale de viaţă. Ferma este abandonată de mai mulţi ani, iar proprietarul acesteia nu locuieşte în judeţul Hunedoara. Bărbatul a colaborat cu poliţiştii şi, potrivit acestora, nu ar avea vreo implicare în aducerea câinilor acolo.

“Cercetările continuă, persoana sau persoanele care au adăpostit câinii acolo, în condiţii improprii, fiind pasibile de a fi sancţionate, conform legii”, a precizat Bogdan Niţu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor D.S.V.S.A. Hunedoara şi ai autorităţii publice locale.

(SURSA FOTO: IPJ Hunedoara)

Articole recente

Prefectul de Hunedoara ia atitudine, după ce a aflat din presă de un scandal sexual în două școli

Prefectul de Hunedoara, membru PNL, acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, având în frunte un membru PSD, că a fost lipsită de reacție.

Expoziții, conferințe și dezbateri sub umbrela creativității la Festivalul ZAIN din Cluj-Napoca

În 2022, ZAIN este despre viitorul muncii și cum va arăta el.

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Mai multe articole de același fel

Branding local cu implicarea comunității în Hațeg

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea capacității Asociației de Turism Retezat de a se implica în dezvoltarea și promovarea orașului Hațeg.

Colaborator al Știrilor Transilvaniei, medaliat de Președintele României

Daniel I. Iancu, cercetător științific în cadrul Secției de Istorie și Artă a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și colaborator al portalului Știrile Transilvaniei, va fi medaliat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri