69 de câini aflaţi în pericol au fost salvaţi de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Polițiștii au primit informații că în incinta unei foste ferme zootehnice din Orăştie se află un număr mare de câini, ţinuţi în condiţii improprii, și au mers marți într-o acțiune de control.

“În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că în halele dezafectate ale fostei ferme erau ținuți în condiții improprii, într-o situație de pericol, 69 de câini din rasa comună, majoritatea fără hrană, apă şi asistență medicală de specialitate. Ca urmare, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au  emis un ordin de plasare în adăpost, în baza căruia au fost ridicați cei 69 de câini și relocaţi în adăpostul unei asociații pentru protecția animalelor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Din primele cercetări, câinii ar fi fost aduşi la fosta fermă de o persoană iubitoare de animale, dar care nu le-a putut oferi condiţii normale de viaţă. Ferma este abandonată de mai mulţi ani, iar proprietarul acesteia nu locuieşte în judeţul Hunedoara. Bărbatul a colaborat cu poliţiştii şi, potrivit acestora, nu ar avea vreo implicare în aducerea câinilor acolo.

“Cercetările continuă, persoana sau persoanele care au adăpostit câinii acolo, în condiţii improprii, fiind pasibile de a fi sancţionate, conform legii”, a precizat Bogdan Niţu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor D.S.V.S.A. Hunedoara şi ai autorităţii publice locale.

(SURSA FOTO: IPJ Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania