15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAIncendiu puternic la hala unei fabrici de prelucrare a lemnului din Harghita

Incendiu puternic la hala unei fabrici de prelucrare a lemnului din Harghita

Publicat în

spot_img
spot_img

Un incendiu puternic a cuprins, în noaptea de marţi spre miercuri, hala de producţie a unei fabrici de prelucrare a lemnului din comuna harghiteană Ciumani.

“În cursul nopţii trecute (marţi spre miercuri – n.r.), 40 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Ciumani şi Joseni, cu 6 autospeciale de stingere, au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la hala de producţie a unei fabrici de prelucrare a lemnului, din comuna Ciumani. La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la hala de producţie, cu pericol de propagare la hala gater şi celelalte clădiri învecinate. Echipajele de intervenţie au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând propagarea la vecinătăţi. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime”, a transmis ISU Harghita.

În incendiu au ars hala de producţie, buncărul de rumeguş şi acoperişul uscătorului de cherestea, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătrați, iar flăcările au degradat şi acoperişul halei gater, pe o suprafaţă de circa 15 metri pătrați, precum şi diverse scule pentru prelucrarea lemnului.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs de un cablu electric defect.

În urma intervenţiei pompierilor s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.

(SURSA FOTO: ISU Harghita / Arhivă)

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel