Un incendiu puternic a cuprins, în noaptea de marţi spre miercuri, hala de producţie a unei fabrici de prelucrare a lemnului din comuna harghiteană Ciumani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În cursul nopţii trecute (marţi spre miercuri – n.r.), 40 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Ciumani şi Joseni, cu 6 autospeciale de stingere, au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la hala de producţie a unei fabrici de prelucrare a lemnului, din comuna Ciumani. La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la hala de producţie, cu pericol de propagare la hala gater şi celelalte clădiri învecinate. Echipajele de intervenţie au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând propagarea la vecinătăţi. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime”, a transmis ISU Harghita.

În incendiu au ars hala de producţie, buncărul de rumeguş şi acoperişul uscătorului de cherestea, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătrați, iar flăcările au degradat şi acoperişul halei gater, pe o suprafaţă de circa 15 metri pătrați, precum şi diverse scule pentru prelucrarea lemnului.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs de un cablu electric defect.

În urma intervenţiei pompierilor s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.

(SURSA FOTO: ISU Harghita / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania