21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEÎncepe construcția creșei noi din cartierul Ștrand din Sibiu

Începe construcția creșei noi din cartierul Ștrand din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu a semnat joi contractul de lucrări pentru construcția creșei noi din cartierul Ștrand.

Noua clădire va fi construită cu parter și etaj, suprafața desfășurată fiind de 1.600 de metri pătrați. Vor fi amenajate șapte săli de grupă, grupuri sanitare, un cabinet medical, spații de depozitare, o sală multifuncțională pentru servirea mesei și diverse activități comune, bucătăria și spălătoria, un spațiu pentru depozitarea cărucioarelor și un vestiar pentru personal.

Lucrările de construcție vor include amenajarea rețelelor de apă, canalizare, gaz, energie termică și electrică, a instalațiilor de semnalizare la incendiu și cele antiefracție.  Clădirea va fi optimizată pentru persoane cu dizabilități prin crearea de rampe de acces pentru cărucioare, grupuri și obiecte sanitare adaptate, pardoseli continue fără praguri și o sonerie specială la intrare prin care se poate solicita asistență. Pentru creșterea eficienței energetice, apa caldă se va produce și prin energia solară de la panourile care vor fi amplasate pe terasă. La parterul clădirii, instalația de încălzire va în pardoseală pentru eficiență și confort, iar iluminatul va fi cu corpuri cu LED, eficiente și mai economice. 

Dotarea cu mobilier va fi realizată de Primăria Sibiu după finalizarea construcției acestei creșe care va funcționa cu program prelungit.

„Lângă școala nr. 1 de pe str. Hațegului, acolo unde am deschis și o grădiniță nouă, vom construi o creșă cu capacitatea de 105 locuri. Lucrările vor începe imediat pentru ca în termen de un an sibienii să aibă la dispoziție și aceste locuri pentru copii. Valoarea investiției se ridică la 5,58 milioane de lei, finanțare atrasă de Primăria Sibiu din fonduri europene”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Articole recente

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Mai multe articole de același fel