Jumătate din paturile alocate pacienţilor bolnavi de COVID-19 pentru tratamente în luna mai vor fi reorganizate în spitalele din judeţul Hunedoara, ca urmare a scăderii ratei de infectare cu coronavirus.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit DSP Hunedoara, din cele 570 de locuri alocate în luna mai, 273 vor fi reorganizate pentru tratarea persoanelor care suferă de alte afecţiuni.

“La nivelul judeţului vor rămâne, în această etapă, 297 de paturi dedicate tratării pacienţilor confirmaţi pozitiv, din care 19 paturi în ATI, trei paturi maternitate COVID-19, şase paturi psihiatrie. Două unităţi spitaliceşti, Spitalul Municipal Vulcan şi Spitalul Orăşenesc Haţeg, rămân în această etapă cu structura nemodificată”, se menţionează într-un comunicat al DSP Hunedoara.

În funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, structura unităţilor spitaliceşti din judeţul Hunedoara va suferi modificări, “acestea fiind pregătite să ia toate măsurile necesare acordării serviciilor medicale către populaţie”.

Incidenţa cazurilor de infectare cu COVID-19 în judeţul Hunedoara a fost miercuri de 0,04 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania