7.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂTeatrul de Balet Sibiu încheie stagiunea cu spectacolul "Sînt o babă comunistă!"

Teatrul de Balet Sibiu încheie stagiunea cu spectacolul “Sînt o babă comunistă!”

Publicat în

spot_img
spot_img

După şase ani de la premiera naţională, care a avut loc la Sibiu, în data de 27 mai 2015, Teatrul de Balet Sibiu readuce pe scenă, în încheierea stagiunii 2020 – 2021, spectacolul de dans-teatru “Sînt o babă comunistă!”, coregrafia Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), după romanul omonim scris de Dan Lungu.

Cu prim-solista Adela Floricioiu în distribuţie, în rolul Emiliei, spectacolul are la bază un libret scris de autorul romanului şi muzica originală compusă de Cari Tibor. Din compoziţie nu lipsesc nici folclorul autentic românesc, dar nici sonorităţile muzicale ale anilor ’80.

Spectacolul va avea loc marţi, 22 iulie, şi miercuri, 23 iulie, de la ora 19:00 la Sala Mare a Centrului Cultural “Ion Besoiu” Sibiu. După reprezentaţiile din 22 şi 23 iulie, Teatrul de Balet Sibiu va reveni pe scenă în luna septembrie 2021.

“Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceauşiste, cu puţin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară, care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii sub regimul “puterii populare”, primeşte un telefon de la Alice, fiica sa, emigrantă în Canada, fiind îndemnată “să nu voteze cu foştii comunişti”. Acest telefon, urmat de alte discuţii în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevărată criză identitară, din care încearcă să se salveze rememorând trecutul şi căutându-şi justificări, în ochii ei şi ai fiicei, pentru propriile nostalgii. Însoţiţi mereu de umor şi autoironie, ne întoarcem spre copilăria şi adolescenţa Emiliei, intrăm în miezul nostalgiei paradoxale după dictatură, pulsăm în ritmurile vieţii cotidiene şi înţelegem din interior problemele epocii. Montarea de la Sibiu a spectacolului de dans-teatru “Sînt o babă comunistă!” urmăreşte firul epic al romanului omonim scris de Dan Lungu şi punctează cu mult umor momentele importante surprinse în roman, din istoria noastră recentă, punând accentul pe conflictul dintre vechea generaţie, captivă a amintirilor din epoca de aur şi noua generaţie care îşi doreşte schimbarea, două generaţii între care, aparent, s-a produs o ruptură ireconciliabilă”, au transmis reprezentanții Teatrului de Balet Sibiu.

Biletele pentru reprezentaţiile din 22 şi 23 iulie au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al Teatrului de Balet Sibiu, de pe platforma www.kompostor.ro (fără niciun comision sau cost suplimentar) sau de la sediul administrativ al instituţiei – Parcul Tineretului, nr. 1.

Articole recente

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Salina Turda, printre obiectivele turistice promovate în cadrul celui mai important eveniment dedicat sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), va reuni în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, peste 3.000 de invitaţi de rang înalt, din întreaga lume

Mai multe articole de același fel

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, prezintă premierea națională a spectacolului „Ciobanul și Domnița”, după un textul unui basm semnat de Regina Maria

Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.

Trafic întrerupt mai bine de două ore pe Transfăgărășan din cauza unor căderi de pietre pe carosabil

Traficul rutier a fost întrerupt mai bine de două ore pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, din cauza unor căderi de pietre pe carosabil și a lucrărilor de îndepărtare a acestora.