După şase ani de la premiera naţională, care a avut loc la Sibiu, în data de 27 mai 2015, Teatrul de Balet Sibiu readuce pe scenă, în încheierea stagiunii 2020 – 2021, spectacolul de dans-teatru “Sînt o babă comunistă!”, coregrafia Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), după romanul omonim scris de Dan Lungu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cu prim-solista Adela Floricioiu în distribuţie, în rolul Emiliei, spectacolul are la bază un libret scris de autorul romanului şi muzica originală compusă de Cari Tibor. Din compoziţie nu lipsesc nici folclorul autentic românesc, dar nici sonorităţile muzicale ale anilor ’80.

Spectacolul va avea loc marţi, 22 iulie, şi miercuri, 23 iulie, de la ora 19:00 la Sala Mare a Centrului Cultural “Ion Besoiu” Sibiu. După reprezentaţiile din 22 şi 23 iulie, Teatrul de Balet Sibiu va reveni pe scenă în luna septembrie 2021.

“Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceauşiste, cu puţin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară, care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii sub regimul “puterii populare”, primeşte un telefon de la Alice, fiica sa, emigrantă în Canada, fiind îndemnată “să nu voteze cu foştii comunişti”. Acest telefon, urmat de alte discuţii în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevărată criză identitară, din care încearcă să se salveze rememorând trecutul şi căutându-şi justificări, în ochii ei şi ai fiicei, pentru propriile nostalgii. Însoţiţi mereu de umor şi autoironie, ne întoarcem spre copilăria şi adolescenţa Emiliei, intrăm în miezul nostalgiei paradoxale după dictatură, pulsăm în ritmurile vieţii cotidiene şi înţelegem din interior problemele epocii. Montarea de la Sibiu a spectacolului de dans-teatru “Sînt o babă comunistă!” urmăreşte firul epic al romanului omonim scris de Dan Lungu şi punctează cu mult umor momentele importante surprinse în roman, din istoria noastră recentă, punând accentul pe conflictul dintre vechea generaţie, captivă a amintirilor din epoca de aur şi noua generaţie care îşi doreşte schimbarea, două generaţii între care, aparent, s-a produs o ruptură ireconciliabilă”, au transmis reprezentanții Teatrului de Balet Sibiu.

Biletele pentru reprezentaţiile din 22 şi 23 iulie au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al Teatrului de Balet Sibiu, de pe platforma www.kompostor.ro (fără niciun comision sau cost suplimentar) sau de la sediul administrativ al instituţiei – Parcul Tineretului, nr. 1.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania