Furtuna din această după-amiază din județul Hunedoara a avut efecte tragice în orașul Simeria, unde acoperișul unui bloca a fost luat de vântul puternic și aruncat peste trei mașini parcate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Conform informațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, un acoperiș de 200 mp, amplasat pe un bloc situat pe Strada Retezatului, a fost rupt de vântul puternic și aruncat peste trei autoturisme parcate în apropiere. Din fericire incidentul a fost fără victime, iar detașamentul ISU Deva a intervenit pentru a ajuta la îndepărtarea efectelor.

”Din cauza fenomenelor meteorologice, au avut loc astăzi pe strada Retezatului avarii semnificative la nivelul unui bloc de locuințe. Acoperișul și învelitoarea acestuia au fost desprinse din cauza vântului puternic şi au căzut peste maşinile parcate în vecinătate. Din fericire, nu au existat victime. Au intervenit cu promptitudine pompierii şi Simprestutil.Mulțumesc plutonierului major Cosmin Olariu care a fost însărcinat pentru coordonarea acțiunii. Mâine am convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, care va evalua situația şi va stabili măsurile necesare.”, a transmis primarul orașului Simeria, Iulius Gelu Bedea.

Furtuna puternică din această după-amiază a provocat și alte pagube în județul Hunedoara. Conform ISU Hunedoara, un copac a căzut în localitatea Batiz spre Băcia, fără a bloca traficul rutier. Pompierii hunedoreni au intervenit și în cazul unui Bbci inundat în localitatea Spini.

Sursa foto: Camelia Matis

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania