15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂConcert în memoria Regelui Mihai, la Brașov

Concert în memoria Regelui Mihai, la Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Corul Regal, aflat sub patronajul principelui Radu, susţine joi, de la ora 19,00, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Braşov, un concert în memoria Regelui Mihai I.

Corul Regal şi Filarmonica braşoveană vor evolua la Sala Patria din Braşov, sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei.

În cadrul evenimentului vor evolua pianista Cristiana Mihart, soprana Daniela Bucşan, mezzosoprana Alina Silvia Dragnea şi basul Iustinian Zetea.

Pregătirea Corului Regal aparţine dirijorului Antonel Temistocli.

Programul muzical cuprinde lucrări dedicate monarhilor europeni, majoritatea în primă audiţie naţională, compuse de J.-B. Lully / J. de Cambefort pentru Regele Ludovic al XIV-lea al Franţei, H. Purcell pentru Regina Mary a II-a a Angliei, Scoţiei şi Irlandei, G. F. Handel pentru Regina Anne a Angliei, Scoţiei şi Irlandei, W. A. Mozart pentru Împăratul Leopold al II-lea al Sfântului Imperiu Roman şi P. I. Ceaikovski pentru Ţarul Alexander al III-lea al Rusiei, precum şi “Rugăciunea Reginei Maria pentru cei căzuţi”, parte a Oratoriului “Câmpuri de maci”, compus de Livia Teodorescu Ciocănea

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, prezintă premierea națională a spectacolului „Ciobanul și Domnița”, după un textul unui basm semnat de Regina Maria

Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.