13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREOctavian Oprea: Datele sunt aurul economiei digitale

Octavian Oprea: Datele sunt aurul economiei digitale

Publicat în

spot_img
spot_img

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a prezentat membrilor Comitetului pentru e-guvernare şi debirocratizare iniţiativa de realizare a Catalogului Naţional al Serviciilor Publice – măsură ce îşi propune inventarierea tuturor serviciilor publice furnizate de instituţiile şi autorităţile publice centrale, în scopul creării unui instrument pentru monitorizarea progresului transformării digitale a administraţiei publice.

“Vom crea un catalog al tuturor serviciilor publice pe care statul român le oferă cetăţenilor şi organizaţiilor. Este esenţial să ştim ce servicii sunt livrate de administraţie şi care dintre ele pot fi digitalizate. Până acum, dezvoltarea serviciilor publice electronice a fost una insulară, care a impiedicat interoperabilitatea şi a blocat accesul la date.

Datele sunt aurul economiei digitale. Nu putem face performanţă în administraţia publică şi nu putem creşte economic dacă nu eliminăm birocraţia. Am demarat această iniţiativă în luna decembrie 2020 şi contăm pe sprijinul colegilor din Comitetul de e-guvernare şi debirocratizare pentru urgentarea obţinerii de date în vederea completării catalogului serviciilor publice”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

De asemenea, preşedintele ADR a reiterat importanţa implicării tuturor instituţiilor în acest demers, atât în ceea ce priveşte celeritatea completării informaţiilor solicitate în chestionarul ADR, cât şi coordonarea instituţională (inclusiv la nivelul entităţilor subordonate/aflate în coordonare).

Executivul şi-a propus, prin politica publică în domeniul e-guvernării, finalizată de ADR în cadrul proiectului EGOV – Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare, investirea a peste 2 miliarde de euro în următorii 10 ani în procesul de transformare digitală a administraţiei publice.

Cea de a doua şedinţă a Comitetului pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei a avut loc joi, 17 iunie, la Palatul Victoria şi a fost prezidată de Mircea Abrudean, Secretarul General Adjunct al Guvernului.

Articole recente

Încă o grădiniță renovată cu sprijin de la Budapesta a fost inaugurată în Ținutul Secuiesc

Primarul Csaba Bács a spus că, iniţial, atunci când s-a făcut studiul de fezabilitate al lucrării, s-a încercat obţinerea unor fonduri UE pentru renovare. Proiectul a primit aviz favorabil dar bani nu s-au mai primit. Ulterior au încercat să obţină fonduri de la Ministerul Dezvoltării din România, dar nici această încercare nu a avut succes. După acest moment s-a apelat la Guvernul Ungariei, care a avut un răspuns favorabil.

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Mai multe articole de același fel

Ultimele zile de înscrieri la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică 2022

certSIGN, furnizor român de soluții și servicii de securitate cibernetică, se va implica şi în acest an în etapele de selecție și pregătire a tinerilor care urmează să facă parte din lotul României

1 iulie – data de la care declarația de mediu se poate depune exclusiv online

De la 1 iulie 2022, declaraţiile privind obligaţiile la Fondul pentru Mediu se depun exclusiv online, semnarea acestora realizându-se cu un certificat calificat de semnătură electronică