Primăria Timișoara a demarat în aceste zile procedura de achiziție a Strategiei de Smart City și transformare digitală a municipiului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit municipalității, strategia va fi realizată împreună cu comunitatea timișoreană. Echipa de proiect va fi formată dintr-un reprezentant al primăriei, împreună cu un grup de experți voluntari din comunitate și un consultant extern care va fi ales în urma acestei proceduri de achiziție și va trasa pașii necesari pe care municipalitatea îi va parcurge în demersul de elaborare a strategiei, cat și a obiectivelor până în 2027. Strategia de Smart City va da și o imagine clară a proiectelor care vor incorpora componente de Smart City pe care Primăria Timișoara le va depune pe fonduri nerambursabile.

“Tehnologia poate transforma un oraș și modul în care interacționăm între noi, poate descurca ițele încurcate ale birocrației și ne ajută să economisim timp pe care să îl petrecem în schimb cu cei dragi. Tehnologia ne eficientizează consumul resurselor și, indirect, ne economisește banii. Acest mod de operare ne poate ajuta să obținem mai rapid și transparent un act necesar, sau să găsim mai ușor un loc de parcare, tehnologia va transforma orașul într-unul verde și eficient.  Tehnologia nu e un scop în sine, ci este un facilitator pentru o calitate a vieții îmbunătățită și timp de calitate petrecut în orașul nostru. Timișoara, care este un pol de tehnologie prin centrele sale de R&D, trebuie să înceapă să folosească pe scară largă aceste instrumente și să devină un Smart City”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Mai multe detalii despre Strategia de Smart City a Timișoarei puteți găsi AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania