Politica este în primul rând despre interese și trădări. Iar competiția internă pentru șefia PNL demonstrează cât se poate de bine acest adevăr. În mai puțin de trei săptămâni, primarul liberal al municipiului Deva, Florin Oancea, a trecut de la o susținere fățișă a lui Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL, la declararea sprijinului pentru Florin Cîțu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În urmă cu mai puțin de trei săptămâni, primarul Devei, Florin Oancea, se deplasa la București pentru a-l felicita pe președintele Ludovic Orban cu ocazia zilei de naștere, declarându-și susținerea pentru acesta în competiția cu Florin Cîțu la șefia PNL. Florin Oancea spunea despre Ludovic Orban că este „omul care m-a sprijinit şi de la care am învăţat, un om și un prieten alături de care aş merge, oricând, în orice luptă”.

Într-o postare de la finalul lunii mai pe pagina de socializare, alături de o fotografie cu Ludovic Orban, Florin Oancea scria:

„Astăzi a avut loc Consiliul Naţional al PNL. A fost stabilit calendarul pentru alegerile locale, judeţene şi pentru Congresul PNL. Congres pe 25 septembrie, alegeri în filiale începând cu 1 iunie. Mi-am reafirmat sprijinul meu şi al organizaţiei PNL Deva pentru Ludovic Orban. Sunt convins că va câştiga un nou mandat de preşedinte PNL. Succes, Ludovic Orban! Sunt alături de tine!”.

Evident, postarea respectivă a fost ștearsă de pe contul de socializare al primarului Devei.

Ieri, la o vizită a premierului Cîțu, Florin Oancea a declarat sus și tare că Florin Cîțu este cel cu care va merge la congresul partidului.

Premierul a fost joi într-o vizită în județul Hunedoara și, la oprirea într-o comună, a ieșit din mașină alături de primarul PNL al municipiului Deva, Florin Oancea. Întrebat de ziariști pe cine susține la șefia PNL, Oancea l-a indicat pe Florin Cîțu. „Am coborât cu domnul Cîtu din mașină, este clar că prezenta mea aici arata susținere pentru funcția de președinte PNL la Congresul din septembrie”, a declarat primarul Devei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania