fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂRecital de muzică sacră cu orgă, la Biserica Reformată din Deva

Recital de muzică sacră cu orgă, la Biserica Reformată din Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Publicul devean este invitat la un eveniment muzical deosebit, un recital oferit de Clasa de Canto și Orgă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.

Evenimentul va avea loc duminică, 27 iunie, la ora 18:00, la Biserica Reformată din Deva.

Programul propus este unul generos, în care se regăsesc pagini de mare notorietate din literatura pentru voce și orgă, între care piese muzicale de excepție precum: Giulio Caccini – Ave Maria, J.B. Pergolesi – Aria Vidit sum… din Stabat Mater, Johann Sebastian Bach – Aria Quia Respexit din Magnificat, Sabin Păutza – Lord’s Prayer,  Johann Sebastian Bach – Pfingskantate, Mein glaubiges frohlocke, Franz Schubert – Ave Maria, la  care se adaugă Priceasna „Jos sub crucea răsturnată”.

“Dacă vorbim despre orgă, suntem în domeniul Muzicii Sacre, în care colaborarea cea mai potrivită este cu vocea umană. Orga la rândul ei apare ca instrument solistic cu un repertoriu dedicat perioadei din Baroc. Lucrările unor compozitori ca Domenico Scarlatii, Johann Kaspar Kerll, Joseph Segher, Johann Sebastian Bach, Valentin Gref Bacfarck  vor înfrumuseța acest concert deosebit. În ceea ce privește acest eveniment este de remarcat colaborarea profesorilor Lect. Dr. Ioana Mia Iuga, Cda. Drd. Cristina Struța. Cda. Prof. Univ. Dr. Felician Roșca cu studenții claselor de canto și orgă”, au transmis organizatorii evenimentului.

Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Recitalul este organizat de Primăria Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în parteneriat cu Clasa de Canto și Orgă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.