Publicul devean este invitat la un eveniment muzical deosebit, un recital oferit de Clasa de Canto și Orgă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul va avea loc duminică, 27 iunie, la ora 18:00, la Biserica Reformată din Deva.

Programul propus este unul generos, în care se regăsesc pagini de mare notorietate din literatura pentru voce și orgă, între care piese muzicale de excepție precum: Giulio Caccini – Ave Maria, J.B. Pergolesi – Aria Vidit sum… din Stabat Mater, Johann Sebastian Bach – Aria Quia Respexit din Magnificat, Sabin Păutza – Lord’s Prayer,  Johann Sebastian Bach – Pfingskantate, Mein glaubiges frohlocke, Franz Schubert – Ave Maria, la  care se adaugă Priceasna „Jos sub crucea răsturnată”.

“Dacă vorbim despre orgă, suntem în domeniul Muzicii Sacre, în care colaborarea cea mai potrivită este cu vocea umană. Orga la rândul ei apare ca instrument solistic cu un repertoriu dedicat perioadei din Baroc. Lucrările unor compozitori ca Domenico Scarlatii, Johann Kaspar Kerll, Joseph Segher, Johann Sebastian Bach, Valentin Gref Bacfarck  vor înfrumuseța acest concert deosebit. În ceea ce privește acest eveniment este de remarcat colaborarea profesorilor Lect. Dr. Ioana Mia Iuga, Cda. Drd. Cristina Struța. Cda. Prof. Univ. Dr. Felician Roșca cu studenții claselor de canto și orgă”, au transmis organizatorii evenimentului.

Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Recitalul este organizat de Primăria Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în parteneriat cu Clasa de Canto și Orgă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania