Consiliul Județean Maramureș, prin Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, va organiza, în perioada 20 – 21 iunie, în parteneriat cu Primăria Călinești și Primăria Groși, o serie de activități cultural – artistice.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Învârtita Vălenarilor”, evenimentul din Duminica Rusaliilor, 20 iunie, va avea loc de la ora 15:00, în comuna Călinești, la Șopru de pe Coastă din satul Văleni, iar evenimentul ”Danț la șură cu Lătureni” din a doua zi de Rusalii, 21 iunie, va avea loc tot de la ora 15:00, la Primăria din Groși.

Evenimentele sunt dedicate Rusaliilor, sărbătoarea ”Pogorârii Duhului Sfânt” asupra ucenicilor lui Hristos. Denumită și ”capătul sărbătorilor”, aceasta încheie istoria mântuirii realizată de Isus Hristos și se sărbătorește în fiecare an la cincizeci de zile de la ”Învierea Domnului”.

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” vă invită să luați parte la un periplu muzical și coregrafic, la o serie de spectacole ale tradițiilor românești specifice verii. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook a ansamblului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania