fbpx
27.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTRusaliile în Maramureș. Spectacol muzical și coregrafic cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”

Rusaliile în Maramureș. Spectacol muzical și coregrafic cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Maramureș, prin Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, va organiza, în perioada 20 – 21 iunie, în parteneriat cu Primăria Călinești și Primăria Groși, o serie de activități cultural – artistice.

”Învârtita Vălenarilor”, evenimentul din Duminica Rusaliilor, 20 iunie, va avea loc de la ora 15:00, în comuna Călinești, la Șopru de pe Coastă din satul Văleni, iar evenimentul ”Danț la șură cu Lătureni” din a doua zi de Rusalii, 21 iunie, va avea loc tot de la ora 15:00, la Primăria din Groși.

Evenimentele sunt dedicate Rusaliilor, sărbătoarea ”Pogorârii Duhului Sfânt” asupra ucenicilor lui Hristos. Denumită și ”capătul sărbătorilor”, aceasta încheie istoria mântuirii realizată de Isus Hristos și se sărbătorește în fiecare an la cincizeci de zile de la ”Învierea Domnului”.

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” vă invită să luați parte la un periplu muzical și coregrafic, la o serie de spectacole ale tradițiilor românești specifice verii. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook a ansamblului.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel