15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTRusaliile în Maramureș. Spectacol muzical și coregrafic cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”

Rusaliile în Maramureș. Spectacol muzical și coregrafic cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Maramureș, prin Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, va organiza, în perioada 20 – 21 iunie, în parteneriat cu Primăria Călinești și Primăria Groși, o serie de activități cultural – artistice.

”Învârtita Vălenarilor”, evenimentul din Duminica Rusaliilor, 20 iunie, va avea loc de la ora 15:00, în comuna Călinești, la Șopru de pe Coastă din satul Văleni, iar evenimentul ”Danț la șură cu Lătureni” din a doua zi de Rusalii, 21 iunie, va avea loc tot de la ora 15:00, la Primăria din Groși.

Evenimentele sunt dedicate Rusaliilor, sărbătoarea ”Pogorârii Duhului Sfânt” asupra ucenicilor lui Hristos. Denumită și ”capătul sărbătorilor”, aceasta încheie istoria mântuirii realizată de Isus Hristos și se sărbătorește în fiecare an la cincizeci de zile de la ”Învierea Domnului”.

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” vă invită să luați parte la un periplu muzical și coregrafic, la o serie de spectacole ale tradițiilor românești specifice verii. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook a ansamblului.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel