Compania austriacă Strabag este cea care va realiza drumul care leagă Oradea de Autostrada A3, a anunțat astăzi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Șoseaua are aproximativ 19 kilometri, iar costul de realizare al investiției este de 545.910.000 lei fără TVA. 

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Vineri, 18.06.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru proiectare și execuție “Legătura Centura Oradea (Giraţie Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia). Ofertantul desemnat câştigător este SC Strabag SRL cu preţul de 545.910.100,02 lei fără TVA”, se arată într-un comunicat al CNAIR. 

Lungimea traseului este de 18,96 km, iar durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 84 de luni.

“Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea tuturor contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, mai subliniază CNAIR. 

Noul drum va începe cu un pasaj peste calea ferată de la giratoriul de pe Calea Sântandrei, va trece cu un pod nou peste Criş în zona localităţii Sîntion şi va traversa cu pasaje supraterane drumul şi calea ferată ce duc spre Ungaria în zona comunei Borş, ajungând într-un nod rutier pe autostradă, la 2,5 km de graniţă.

Este pentru a doua oară când lucrarea îi este atribuită companiei austriece Strabag. CNAIR a derulat o procedură de licitaţie în vara anului 2020, însă rezultatul a fost contestat de ceilalţi ofertanţi în instanţă.

În luna februarie a acestui an, Curtea de Apel Bucureşti a dispus reanalizarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ofertei depuse de firma Construcţii Erbaşu, pentru realizarea legăturii Oradea – A3. Până la urmă, însă, CNAIR a decis că firma câştigătoare rămâne Strabag. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania