15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăECOLOGIETransport public gratuit în fiecare zi de vineri, la Cluj-Napoca

Transport public gratuit în fiecare zi de vineri, la Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Clujenii și turiștii care care vizitează Cluj-Napoca pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană în fiecare zi de vineri, începând de astăzi.

Inițiativa aparține municipalității, care a lansat programul „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!”, realizat în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Scopul programului este reducerea poluării chimice și fonice în oraș, descongestionarea traficului, stimularea publicului să renunțe la deplasarea cu autoturismele proprii și să utilizeze cu precădere transportul public, reducerea accidentelor rutiere prin diminuarea numărului de autovehicule care circulă pe străzile din municipiu, reducerea sau chiar eliminarea blocajelor în trafic ca urmare a numărului din ce mai mare de autovehicule existente în circulație la diferite intervale din zi, în timp ce rețeaua de străzi are o capacitate limitată de preluare a fluxului de autovehicule.

(FOTO: Primăria Cluj-Napoca)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel