8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘUn artist austriac a mers pe jos 1.300 de kilometri însoțit de...

Un artist austriac a mers pe jos 1.300 de kilometri însoțit de câinele său, pentru a strânge donaţii pentru adăpostul de câini din Reghin

Publicat în

spot_img
spot_img

Un austriac de origine română, Sandor Buz, alături de câinele său, Gyango, adoptat din România, a ajuns, vineri, la Reghin, după ce a parcurs pe jos 1.300 de kilometri pentru a strânge donaţii pentru adăpostul de câini din acest municipiu, informează AGERPRES.

Sandor Buz, un artist care prelucrează sticla, a declarat că a reuşit să adune suma de peste 39.300 de lei ca donaţii pentru Asociaţia “Robin Hood” care se ocupă de protecţia animalelor şi care ocroteşte de mai mulţi ani câinii vagabonzi din România, după ce a pornit pe jos din Austria, împreună Gyango, în data de 4 aprilie, îmbrăcat ca un vagabond, fără a avea bani la el şi trăind din ceea ce a primit.

Pe parcusul drumului, Sandor Buz a spus că a fost întâmpinat uneori cu suspiciune şi că a întâmpinat o serie de momente dificile, dar că a reuşit să parcurgă zilnic între 20 şi 30 de kilometri.

Sandor Buz, Gyango şi preşedintele Asociaţiei “Robin Hood”, Marion Locker, i-au predat, vineri, primarului din municipiul Reghin, Mark Endre, cecul cu suma de 39.391,36 lei, adunaţi în cadrul campaniei “Walking 4 animals”.

Preşedintele Asociaţiei “Robin Hood” din Austria, Marion Locker, a precizat că la Reghin a fost adusă şi ambulanţa pentru animale, care va fi folosită pentru castrarea câinilor fără stăpân.

Potrivit acesteia, donaţiile vor fi utilizate pentru finanţarea unor campanii importante de castrare şi pentru reparaţiile care se vor efectua la Adăpostul pentru animale abandonate “Fiducia” din Reghin.

Primarul din Reghin, Mark Endre, a precizat că fondurile adunate de Sandor Buz vor fi folosite pentru castrarea unor câini de la adăpostul “Fiducia” din oraş, care a atins deja capacitatea maximă de cazare.

“Este o performanţă. Când au auzit că acest domn vine pe jos din Austria, împreună cu câinele pe care l-a adoptat de la Reghin, pentru a aduna bani pentru adăpostul de la Reghin, m-a atins la suflet. Este ceva deosebit. Avem un protocol de colaborare cu ‘Robin Hood’ şi încercăm să îi sprijinim, inclusiv adăpostul Fiducia. Cred că prin aceste castrări este singura şansă de a scăpa de câinii vagabonzi. Avem 400 de câini, suntem la limită şi aceasta este singura şansă să îi sprijinim pentru castrare. E o sumă frumoasă şi nu mă aşteptam ca domnul Sandor să adune această sumă. Chiar au fost momente critice în care ne-a spus că abandonează, fiindcă nu i-a fost uşor. A pornit la începutul lunii aprilie şi a ajuns la mijlocul lunii iunie, a trecut prin condiţii vitrege. (…) Împreună cu suma adunată şi cu ajutorul nostru vom face lucruri frumoase”, a declarat primarul Mark Endre.

(SURSA FOTO: Mark Endre / Facebook)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Azomureş anunţă măsuri de reducere a activităţilor

Azomureş, singurul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, anunţă că este forţat să adopte un nou set de măsuri de reducere a activităţilor de pe platforma de producţie pentru următoarele luni, fiind afectat de creşterea preţurilor la energie.