O tânără de 20 de ani a fost salvată, sâmbătă, de echipele Salvamont şi ISU Cluj, printr-o intervenţie complexă cu barca pe Lacul Tarniţa, după ce tânăra a căzut de pe un versant muntos.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Intervenţie complexă a ISU şi a Serviciului Salvamont Salvaspeo Cluj pentru salvarea unei tinere căzute pe ‘traseul Piatra lui Lucaci’. Solicitarea pentru intervenţia forţelor specializate a fost înregistrată în jurul orei 12,40, iar în zonă au fost dislocate o autospecială, o barcă de căutare-salvare şi un echipaj SMURD. S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru evacuarea tinerei până la nivelul apei acumulate în lacul Tarniţa, de către Serviciul salvamont, iar pompierii au asigurat evacuarea cu barca de salvare până în zona debarcaderului, unde a fost preluată de către echipajul SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Potrivit pompierilor clujeni, intervenţia a fost de lungă durată, având în vedere necesitatea acordării primului ajutor calificat la locul accidentului, faptul că a trebuit coborâtă cu cordiţe şi targă de salvare până la nivelul apei şi evacuarea acesteia folosind barca de salvare. Tânăra a primit asistenţă medicală de urgenţă de la echipajul medical SMURD şi a fost transportată la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Ea era în stare de conştienţă şi cooperantă, iar la evaluarea primară prezenta suspiciuni de traumatisme şi fracturi.

(SURSA FOTO: ISU Cluj)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania