Sânzienele și Ziua Internațională a Iei, sărbătorite la Muzeul satului maramureșean

Muzeul satului maramureșean ”Mihai Dăncuș” din Sighetu Marmației invită publicul joi, 24 iunie, începând cu ora 13.00, să sărbătorească Sânzienele și Ziua Internațională a Iei, la evenimentul ”Îmbracă o cămeșă și hai la muzeu… în șezătoare”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Va fi organizat un târg al meșterilor populari, o paradă a portului popular, o șezătoare cu jocuri, povești și legende, ateliere meșteșugărești (împletit cununi de sânziene, atelier de fluier, pictură pe sticlă) și un Joc în sat, alături de invitați speciali.

Tot cu această ocazie va fi vernisată expoziția ”Portul popular românesc – hrană pentru suflet”, o expoziție de costume populare din mai multe zone etnografice ale țării, din colecția Fundației Culturale “Dana Ardelea”.

Pentru cei care îmbracă o cămașă tradițională sau o ie, intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Rădăcinilor Străbune, Comunitatea la Blouse Roumaine, Clubul Copiilor Sighetu Marmației, Centrul Cultural Sighetu Marmației, Fundația Culturală “Dana Ardelea”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sighetu Marmației.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania [cardoza_facebook_like_box]