fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENT”Cu ia pe bicicletă”. Eveniment organizat de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, de...

”Cu ia pe bicicletă”. Eveniment organizat de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, de Ziua Universală a Iei

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Maramureș, prin Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, vă propune de Ziua Universală a Iei o activitate inedită – ”Cu ia pe bicicletă”.

Consiliul Județean Maramureș susține acțiunile de promovare ale valorilor culturale locale, precum portul popular tradițional. Așadar, joi, 24 iunie 2021, sunteți invitați să participați la o plimbare cu bicicleta prin municipiul Baia Mare, îmbrăcați în ii sau cămeși tradiționale. Startul traseului va fi din Piața Libertății din Baia Mare, începând cu ora 17:00.

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” vine în întâmpinarea celor care doresc să participe la acest eveniment, însă nu dețin în garderoba personală o ie tradițională românească, împrumutând straie tradiționale din colecția de costume ”Lada de Zestre”.

Traseul prestabilit al plimbării ”Cu ia pe bicicletă”, precum și alte detalii suplimentare, le găsiți pe pagina de Facebook a ansamblului.

Ioana Pop

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.