Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat, pentru B1 TV, că variantă Delta (tulpina indiană) a COVID-19 ar putea aduce noi restricții în România, dacă va exista transmitere comunitară.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte, se știe că formele clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a declarat medicul Virgil Musta, la B1 TV.

Medicul timișorean mai spune că persoanele vaccinate care se vor infecta cu tulpina Delta vor face forme mai ușoare, dar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. La persoanele nevaccinate, riscul să facă forme severe ale bolii este, însă, mai mare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania