Organizatorii Dracula Internaţional Film Festival au anunțat miercuri lansarea competiţiei de filme de scurtmetraj, animaţie şi lungmetraje pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animaţii, filme experimentale, culte, pentru a 9-a ediţie a festivalului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Festivalul va avea loc în perioada 13 – 17 octombrie, la Braşov, la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta şi Cinemateca Patria.

Pentru a fi eligibile, filmele de lungmetraj trebuie să fie produse în perioada 2019 până în prezent şi să nu fi fost difuzate în România. Aceste reguli sunt valabile şi pentru scurtmetrajele internaţionale.

Toate filmele eligibile la Selecţia Oficială vor fi evaluate de o comisie a cărei decizie de a le introduce sau nu în Selecţia Oficială DFF 2021 este finală.

La ediţia din anul 2021, zece filme vor fi selectate pentru competiţia de lungmetraj Dracula International Film Festival. Toate proiecţiile de filme din competiţiile festivalului vor fi cu intrarea gratuită.

Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist şi colaborator cu numeroase publicaţii de româneşti şi străine. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiţie concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi trofeul Vladutz (scurtmetraje româneşti).

Selecţionerul secţiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Filmele de scurtmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

În anii anteriori, peste 3.000 de filme de lung şi scurtmetraj au fost înscrise în competiţiile festivalului.

Înscrierile se pot face pe www.draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival

Dracula International Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a festivalului.

(FOTO CREDIT: Dracula Film Festival / Diana Ioana Bobeș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania