8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTA început competiția filmelor care vor fi selectate la Dracula Film Festival....

A început competiția filmelor care vor fi selectate la Dracula Film Festival. Condiții de înscriere

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizatorii Dracula Internaţional Film Festival au anunțat miercuri lansarea competiţiei de filme de scurtmetraj, animaţie şi lungmetraje pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animaţii, filme experimentale, culte, pentru a 9-a ediţie a festivalului.

Festivalul va avea loc în perioada 13 – 17 octombrie, la Braşov, la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta şi Cinemateca Patria.

Pentru a fi eligibile, filmele de lungmetraj trebuie să fie produse în perioada 2019 până în prezent şi să nu fi fost difuzate în România. Aceste reguli sunt valabile şi pentru scurtmetrajele internaţionale.

Toate filmele eligibile la Selecţia Oficială vor fi evaluate de o comisie a cărei decizie de a le introduce sau nu în Selecţia Oficială DFF 2021 este finală.

La ediţia din anul 2021, zece filme vor fi selectate pentru competiţia de lungmetraj Dracula International Film Festival. Toate proiecţiile de filme din competiţiile festivalului vor fi cu intrarea gratuită.

Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist şi colaborator cu numeroase publicaţii de româneşti şi străine. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiţie concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi trofeul Vladutz (scurtmetraje româneşti).

Selecţionerul secţiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Filmele de scurtmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

În anii anteriori, peste 3.000 de filme de lung şi scurtmetraj au fost înscrise în competiţiile festivalului.

Înscrierile se pot face pe www.draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival

Dracula International Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a festivalului.

(FOTO CREDIT: Dracula Film Festival / Diana Ioana Bobeș)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel