Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis miercuri o avertizare Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat valabilă joi și vineri în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 – 24 de grade.

Tot joi și vineri este valabilă o avertizare Cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a Transilvaniei și Oltenia. În sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35 – 37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 – 22 de grade.

Restul regiunilor țării vor fi joi și vineri sub Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Miercuri, până la ora 22.00, județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare sunt sub Cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat. Potrivit ANM, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 22 – 25 de grade. Miercuri, până la ora 22.00, restul țării este sub Cod galben de caniculă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania