8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEAAvertizare meteo de temperaturi extreme și disconfort termic. Cod roșu și portocaliu...

Avertizare meteo de temperaturi extreme și disconfort termic. Cod roșu și portocaliu în majoritatea județelor din Banat și Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis miercuri o avertizare Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat valabilă joi și vineri în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 – 24 de grade.

Tot joi și vineri este valabilă o avertizare Cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a Transilvaniei și Oltenia. În sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35 – 37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 – 22 de grade.

Restul regiunilor țării vor fi joi și vineri sub Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Miercuri, până la ora 22.00, județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare sunt sub Cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat. Potrivit ANM, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 22 – 25 de grade. Miercuri, până la ora 22.00, restul țării este sub Cod galben de caniculă.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel