Începând de astăzi, pentru cetățenii români care merg în Ungaria și cetățenii unguri care vin în țara noastră nu se mai aplică măsura carantinării, anunță Guvernul de la Budapesta. Practic, se revine la situația pre-pandemică.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reamintim că, în urmă cu aproximativ o lună, Péter Szijjártó – Ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria – a anunțat printr-o postare pe pagina de socializare că țara vecină a luat măsura de a înlesni călătoria cetățenilor români în țara vecină, dacă aceștia pot prezenta un certificat de vaccinare. Măsura autorităților de la Budapesta venea după ce Guvernul României luase o decizie asemănătoare, cetăţenii ungari având dreptul de a călători liber în România dacă dovedeau că au fost vaccinați.

Acum, nici această condiționalitate nu mai este necesară, iar cetățenii celor două țări pot veni fără a mai avea nevoie de niciun act care să dovedească faptul că au fost vaccinați sau că nu sunt testați pozitiv cu Covid-19.

Ambele țări sunt pe lista verde europeană, numărul de cazuri de coronavirus fiind foarte scăzut. Mai mult, rata de vaccinare în Ungaria este printre cele mai ridicate din Europa, estimându-se că mai mult de jumătate din populația țării a fost imunizată.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania