264 de persoane au fost imunizate luni la primul maraton de vaccinare care a avut loc într-un lăcaş de cult din România, organizat la Biserica Neagră din Brașov, a anunțat marţi Instituţia Prefectului Braşov.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul a fost al nouălea din cadrul maratonului de vaccinare “Liber la vaccinare, liber la viaţă!”, iniţiat de Primăria Braşov şi organizat în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică.

“Liber la biserică!” a fost dedicat enoriaşilor şi personalului ecumenic, indiferent de cult.

Potrivit datelor centralizate de DSP Brașov, echipele mobile de vaccinare au imunizat împotriva COVID-19 peste 5.700 de angajați de la 88 de agenți economici din județ.

53 de medici de familie au vaccinat peste 3.200 de persoane, dintre care peste 2.400 din mediul urban.

În intervalul 14 – 21 iunie, în județ au acționat patru echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și din centrele de dializă, a persoanelor nedeplasabile și a celor fără adăpost. Aceste echipe au efectuat șapte misiuni, în cursul cărora au vaccinat 87 de persoane.

40 de pacienți internați cu alte afecțiuni într-un spital privat au fost vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, vaccinarea pacienților internați va începe și în două spitale publice de pe raza județului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania