Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a lansat proiectul Gustă diversitatea în grai bănățean, care își propune promovarea rețetelor tradiționale din Banat prin intermediul restaurantelor din Timișoara și județ.
În premieră, rețete vechi din bucătăria tradițională bănățeană se vor afla în meniurile restaurantelor timișorene pentru a fi oferite turiștilor care ne vizitează destinația.
Proiectul Gustă diversitatea în grai bănățean este derulat în colaborare cu prof. Mărioara Pisat și Asociația Patronală Horetim și cuprinde mai multe componente, între care și realizarea Hărții cu traseul restaurantelor care promovează rețetele din bucătăria tradițională bănățeană, materiale care vor conține toate datele de contact necesare pentru turiști, alături de inserarea și promovarea gratuită a afacerilor în platfoma digitală Discover Timiș, dar și tipărirea acestor rețete într-o lucrare bilingvă.
“Proiectul are scopuri multiple, cele mai importante fiind acelea de a sublinia multiculturalitatea destinației noastre prin intermediul culturii gastronomice a regiunii și de a oferi oamenilor de afaceri din industria Horeca susținere și oportunitatea promovării business-urilor pe care le reprezintă. Rețetele propuse de APDT Timiș spre promovare prin intermediul proiectului fac parte dintr-o colecție adunată pe parcursul a 15 ani de prof. Mărioara Pisat, membru în juriul proiectului Lada cu zestre derulat pe întreg teritoriul județului Timiș și susținut de Consiliul Județean Timiș”, a transmis APDT Timiș.
Mai multe informații găsiți pe site-ul APDT Timiș și pe pagina de Facebook a asociației.
(FOTO: APDT Timiș / Facebook)