Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, și viceprimarul Lazăr Faur au anunțat vineri că a fost definitivată noua organigramă a Primăriei Arad, aceasta urmând să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local din această lună.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit municipalității, dacă în actuala organigramă a instituției se regăsesc 1.150 de posturi, din toamnă Primăria Arad va avea 790 de angajați, la care se adaugă cei 142 de medici din cabinetele medicale, plătiți de Ministerul Sănătății.

151 din actualii angajați ai instituției vor fi supuși testării, însă doar 70 dintre ei se vor mai regăsi pe statul de plată al instituției, restul de 81 fiind nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. 42 de posturi au fost eliberate deja.

Două direcții, trei servicii, un birou și patru compartimente din primărie au fost desființate, iar alte 17 structuri au fost declasate – șapte servicii au fost transformate în birouri, șase în compartimente și patru birouri au devenit compartimente. Dintre cele 75 de funcții de conducere câte sunt în actuala structură, vor mai rămâne, astfel, 59.

Primarul Călin Bibarț spune că economia care se face prin aceste măsuri va fi de aproximativ două milioane de euro anual.

„În acest an, Consiliul Local Municipal a trebuit să aprobe un împrumut de 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, pentru a putea cofinanța investiții europene majore în Arad și doar din această restructurare, care înseamnă reduceri atât de posturi de conducere, cât și posturi de funcționari de execuție, să avem o economie de circa 2 milioane de euro pe an,  bani din care putem amenaja de exemplu parcul din Vlaicu, despre care am vorbit, sau în câțiva ani să achităm împrumutul pe care l-am luat. Ne dorim să fie o Primărie mai eficientă, cu un personal cât mai calificat și cât mai deschis cetățeanului care plătește. Suntem în proceduri de implementare a semnăturilor electronice și de digitalizare. Probabil vom putea face o analiză cum putem să devenim și mai eficienți, decât în momentul acestei restructurări”, a explicat primarul Aradului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.