fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEReducerile de posturi la Primăria Arad aduc o economie de două milioane...

Reducerile de posturi la Primăria Arad aduc o economie de două milioane de euro anual la bugetul local

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, și viceprimarul Lazăr Faur au anunțat vineri că a fost definitivată noua organigramă a Primăriei Arad, aceasta urmând să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local din această lună.

Potrivit municipalității, dacă în actuala organigramă a instituției se regăsesc 1.150 de posturi, din toamnă Primăria Arad va avea 790 de angajați, la care se adaugă cei 142 de medici din cabinetele medicale, plătiți de Ministerul Sănătății.

151 din actualii angajați ai instituției vor fi supuși testării, însă doar 70 dintre ei se vor mai regăsi pe statul de plată al instituției, restul de 81 fiind nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. 42 de posturi au fost eliberate deja.

Două direcții, trei servicii, un birou și patru compartimente din primărie au fost desființate, iar alte 17 structuri au fost declasate – șapte servicii au fost transformate în birouri, șase în compartimente și patru birouri au devenit compartimente. Dintre cele 75 de funcții de conducere câte sunt în actuala structură, vor mai rămâne, astfel, 59.

Primarul Călin Bibarț spune că economia care se face prin aceste măsuri va fi de aproximativ două milioane de euro anual.

„În acest an, Consiliul Local Municipal a trebuit să aprobe un împrumut de 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, pentru a putea cofinanța investiții europene majore în Arad și doar din această restructurare, care înseamnă reduceri atât de posturi de conducere, cât și posturi de funcționari de execuție, să avem o economie de circa 2 milioane de euro pe an,  bani din care putem amenaja de exemplu parcul din Vlaicu, despre care am vorbit, sau în câțiva ani să achităm împrumutul pe care l-am luat. Ne dorim să fie o Primărie mai eficientă, cu un personal cât mai calificat și cât mai deschis cetățeanului care plătește. Suntem în proceduri de implementare a semnăturilor electronice și de digitalizare. Probabil vom putea face o analiză cum putem să devenim și mai eficienți, decât în momentul acestei restructurări”, a explicat primarul Aradului.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate