Ambasadorii Indoneziei, Vietnamului, Pakistanului, Bangladeshului şi Turkmenistanului au vizitat sâmbătă Castelului Corvinilor din Hunedoara, la finalul unei vizite de trei zile pe care aceştia au făcut-o în județ, la invitaţia conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ambasadorul Indoneziei, Muhhamad Amhar Azteh, ambasadorul Vietnamului, Dang Tran Phong, ambasadorul Pakistanului, Zafar Iqbal, ambasadorul Bangladeshului, Daud Ali, și ambasadorul Turkmenistanului, Annamammet Annayev, au asistat la arborarea drapelului României pe Turnul Nou de Poartă, de “Ziua drapelului naţional”, au primit salutul Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi au vizitat monumentul medieval.

„Mă bucur nespus că Excelenţele lor au ales să vină şi la Castelul Corvinilor pe parcursul vizitei efectuate în judeţul Hunedoara, la invitaţia Consiliului Judeţean. O altă bucurie este faptul că vizita a coincis cu «Ziua Drapelului Naţional» acesta fiind arborat pe Castelul Corvinilor imediat după sosirea distinşilor oaspeţi. Domniile lor au avut ocazia să cunoască o parte din istoria fabuloasă a neamului Hunedoreştilor, dar şi a castelului în sine. Sunt sigur că aceasta va fi dusă prin viu grai şi în ţările Excelenţelor lor. Este important pentru noi ca fiecare turist care vine la Hunedoara să înţeleagă şi să spună povestea mai departe, deoarce un turist mulţumit îţi va trimite, mereu, cel puţin încă un turist”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Cei cinci ambasadori au efectuat, în perioada 24-26 iunie, o vizită în judeţul Hunedoara.

Pe parcursul celor trei zile, ambasadorii au avut o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din domeniul agriculturii şi au vizitat mai multe obiective turistice de pe teritoriul judeţului – cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, Muzeul Aurului din Brad şi Muzeul Textilelor din Băiţa.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania