21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIE40 de autobuze noi Mercedes vor fi folosite în transportul public din...

40 de autobuze noi Mercedes vor fi folosite în transportul public din Sibiu. Când vor fi date în folosință

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat luni contractul pentru modernizarea transportului public din Sibiu cu firma Mercedes – Benz Trucks & Buses România. Contractul s-a semnat în urma unei proceduri de achiziție la care au fost depuse patru oferte.

Prin acest contract, Primăria Sibiu achiziționează autobuze, instrumente digitale pentru interacțiunea cu călătorii și un sistem modern de management al întregii flote Tursib.

Potrivit municipalității, 40 de autobuze marca Mercedes vor fi livrate în Sibiu în termen de 10 luni, dintre care 29 cu o lungime de 12 metri și 91 de locuri și alte 11 cu o lungime de 18 metri, articulate, cu 158 de locuri. Autobuzele vor fi dotate cu validatoare duale de bilete care permit validarea biletului, abonamentului sau cardul de transport, dar și plata cu cardul bancar direct la bordul autobuzului. Pentru confortul pasagerilor, acestea sunt echipate cu climatizare, sisteme de supraveghere video și WiFi și cu un sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public. De asemenea, acestea sunt optimizate pentru accesul persoanelor cu dizabilități, având podea coborâtă și locuri speciale în autobuz. Proiectul include realizarea unei stații de încărcare cu gaz natural comprimat pentru noile autobuze, în curtea Tursib.

“Astăzi am semnat cel mai mare contract de finanțare din fonduri europene pe care Primăria Sibiu a reușit să le atragă în actualul cadru de finanțare: modernizarea transportului public din municipiul Sibiu. Vorbim de o investiție de 77 de milioane de lei prin care practic vom încheia o etapă importantă în procesul de modernizare a sistemului de transport public. Doresc să felicit echipa din Primărie care a lucrat pe acest proiect amplu. Chiar dacă procedura de achiziție a fost contestată de unul dintre ofertanți, instanța a confirmat corectitudinea evaluării realizate de Comisie. Au fost mii de pagini de documentație care au trebuit analizate și multă atenție la toate detaliile tehnice,” a declarat Astrid Fodor.

Pentru întreaga flotă Tursib va fi implementat prin acest proiect un sistem de management care va permite monitorizarea autobuzelor pe trasee, putându-se astfel urmări respectarea orarelor de circulație, se poate ajusta frecvența sosirii în stație și se primesc informații despre starea tehnică a autobuzelor în timp real, ceea ce va face ca mentenanța acestora să fie mai eficientă.

Pe lângă achiziția mijloacelor de transport, acest contract include și modernizarea sistemelor conexe ale transportului public.

Articole recente

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Mai multe articole de același fel