FOTO | Sinagoga din Orăștie a fost vandalizată. Distrugerea monumentului istoric, sesizată Poliției de doi arheologi ai muzeului din localitate

Ferestrele Sinagogii din Orăștie au fost sparte cu pietre și bolovani, vandalizarea clădirii monument istoric fiind observată luni dimineața de doi arheologi ai Muzeului de Etnografie și Artă Populară din localitate, Mihai Căstăian și Adrian Căsălean.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cei doi arheologi erau pe teren și se ocupau de supravegherea arheologică a lucrărilor la rețeaua de gaz pe strada Cetății din Orăștie, în apropierea sinagogii.

“La prima vedere ferestrele și ușile de pe latura de vest și de sud sunt sparte, ușa Sinagogii fiind închisă. De-a lungul pereților, în glaful ferestrelor și, probabil, în interiorul edificiului, se regăsesc câteva zeci de pietre de mărime mijlocie, dar și bolovani de caldarâm”, au constatat arheologii.

Cei doi specialiști de la Muzeul din Orăștie au sesizat luni dimineață Poliția municipiului despre vandalizarea sinagogii și distrugerile provocate monumentului istoric.

Sinagoga din Orăștie a fost restaurată la începutul anilor 2000 și a găzduit în ultimii ani mai multe evenimente culturale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania [cardoza_facebook_like_box]

Comments are closed.