Pompierii din Petroșani au intervenit luni pentru salvarea unui bărbat căzut de la înălţime într-un siloz al preparaţiei miniere Coroieşti – Vulcan.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit ISU Hunedoara, bărbatul s-a prăbuşit în gol aproximativ zece metri, accesul cel mai rapid al salvatorilor la victimă fiind posibil doar printr-o galerie de aerisire care comunica cu baza silozului.

“Pompierii au reuşit să ajungă la rănit, pe această cale, i-au montat un guler cervical şi l-au extras cu ajutorul unei tărgi lopată. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, conştient dar în stare de şoc, care acuza dureri toracice, a fost preluat de un echipaj SAJ şi transportat la UPU Petroşani. Soţia bărbatului rănit a suferit un atac de panică, fiind asistată de pompierii paramedici. În această operaţiune au fost implicate 2 echipaje ale Detaşamentului Petroşani cu o autospecială mixtă dotată cu echipamente performante de descarcerare şi iluminat şi o ambulanţă SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Din primele date se pare că nu este vorba despre un accident de muncă. Având în vedere mediul ostil în care s-a petrecut evenimentul a fost alertată şi echipa de alpinişti a I.S.U. Hunedoara şi un echipaj al Salvamont Hunedoara.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania