Papa Francisc i-a scris o scrisoare preotului iezuit american James Martin – un activist pentru primirea persoanelor homosexuale în sânul Bisericii – mulţumindu-i pentru “zelul său pastoral”, într-un moment în care Vaticanul este puternic atacat pe această temă, informează AFP.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Vreau să vă mulţumesc pentru zelul vostru pastoral şi pentru talentul vostru de a fi aproape de oameni, cu apropierea pe care a avut-o Iisus şi care reflectă proximitatea lui Dumnezeu”, se poate citi în această scrisoare scrisă de mână în limba spaniolă de către suveranul pontif, şi împărtăşită luni pe Twitter de către părintele Martin.

În scrisoare, Francisc insistă asupra faptului că Dumnezeu “îi iubeşte pe fiecare dintre copiii săi”, iar “stilul său are trei elemente: apropierea, compasiunea şi tandreţea”.

Criticat de unii catolici tradiţionalişti, părintele Martin a organizat recent o conferinţă online pe tema sprijinului pentru persoanele LGBT +, eveniment la care Papa face referire în scrisoarea sa.

“Sunteţi preot pentru toţi bărbaţii şi toate femeile, aşa cum Dumnezeu este tată pentru toţi bărbaţii şi toate femeile. Mă rog să continuaţi astfel, fiind aproape, plin de compasiune şi de o mare tandreţe”, a adăugat Papa.

La începutul pontificatului său, Francisc declarase că “dacă o persoană este gay şi îl caută pe Domnul cu bună credinţă, cine sunt eu să o judec?”. El a primit adesea persoane gay şi a reamintit că acestea trebuie să aibă parte de o primire binevoitoare în sânul Bisericii.

Prin aceste afirmaţii, Papa nu se abate însă de tradiţia Bisericii privind căsătoria, înţeleasă ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie în vederea procreării. Pontiful a criticat în repetate rânduri “teoria genului”, un “proiect ideologic” care “neagă diferenţa naturală dintre un bărbat şi o femeie”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania