13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEZeci de angajați au protestat împotriva intenției de desființare a Institutului Clinic...

Zeci de angajați au protestat împotriva intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 50 de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca au protestat, luni, împotriva ministrului Sănătăţii şi a intenţiei de desfiinţare a instituţiei medicale şi de transformare a acesteia în secţie a Spitalului Judeţean, informează AGERPRES.

Protestul a avut loc în curtea unităţii medicale şi a durat aproximativ o oră.

“Semnalele noastre din ultima perioadă arată acest lucru, că se doreşte transformarea ICUTR în secţie a Spitalului Judeţean. (…) Mesajul nostru de final este următorul, adresat domnului prim-ministru Florin Cîţu şi liderilor coaliţiei de guvernare. Şi avem următoarele întrebări către domniile lor. Prima întrebare: se doreşte desfiinţarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal. Dacă da, atunci să ne asumăm cu toţii acest act. Dacă nu, atunci sunt dispuşi să se aşeze la masa negocierii şi să găsim cea mai bună formulă pentru finanţarea acestui institut?”, a declarat fostul manager al ICUTR, Silviu Moga, care a demisionat din funcţie în urmă cu câteva zile.

Protestatarii s-au mai referit la “problemele grave cu care se confruntă institutul” şi la “totalul dezinteres al ministrului Sănătăţii de a asigura continuitatea activităţii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca şi a riscului de desfiinţare a singurei instituţii medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României”.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel