8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENT11 artiști vor participa la ediția din acest an a Festivalului de...

11 artiști vor participa la ediția din acest an a Festivalului de Street Art din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizatorii Festivalului Internaţional de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) au anunțat debutul ediţiei a VII-a în 19 iulie şi lista de artişti selectaţi în acest an.

Timp de o săptămână pe zidurile gri din diferite cartiere ale Sibiului se vor realiza o serie de picturi murale cu tema “Re:Think”.

“SISAF continuă să dea şi mai multă culoare oraşului. Festivalul, o adevărată platformă de ex-primare artistică, facilitează accesul artiştilor de artă stradală la pereţi gri care, odată însufleţiţi cu forme, culori şi mesaje, au puterea să ne transforme starea de spirit de zi cu zi. Astăzi, Galeria de Street Art în aer liber din Sibiu însumează 96 de picturi murale şi peste 9.700 metri pătraţi de culoare. Este cel mai amplu demers de acest gen din ţară şi unul dintre cele mai vizibile proiecte de revitalizare urbană din România, vizibile la nivel internaţional”, au transmis organizatorii.

În urma selecţiei de proiecte desfăşurată în lunile mai şi iunie, juriul festivalului a selectat pentru această ediţie 11 artişti şi grupuri din România, Germania şi Republica Moldova, pe baza unor criterii de compoziţie, originalitate, stil şi adaptare la temă.

Printre cei aleşi se numără artişti care au participat și la ediţiile anterioare – ATOMA (Andreea Toma), Cristian Scutaru, Harcea Pacea, Ortaku sau Popescu, dar şi unii pe care îi vom vedea în premieră pe schele – Adrian Luţă, BTA / Potapov Dmitri din Moldova, Delia Cîrstea, Nasca One din Germania, unu unu unu invers unu şi V Light Crew.

Lucrările câştigătoare au fost selectate din cele peste 80 de propuneri de schiţe înscrise pentru a fi făcute pe zidurile din oraş. Aproape jumătate din totalul artiştilor sunt români, dar într-o proporţie mare s-au remarcat şi cei din Italia, Spania, Portugalia, Brazilia, Argentina, Columbia, Mexic, Marea Britanie, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Olanda, Germania şi Irlanda.

Sibiu International Street ART Festival este organizat de Asociaţia ART Factory Transilvania şi cofinanţat de Primăria Sibiu.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel