Președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta, au anunțat marți, într-o conferință de presă, un parteneriat pentru realizarea unui terminal cargo la Aeroportul Oradea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit CJ Bihor, suprafața destinată acestei investiții este de peste 14 hectare, terenul fiind transferat în acest scop din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Consiliului Județean Bihor în anul 2013. Condiția este ca proiectul să fie realizat în termen de 10 ani, altfel terenul intră din nou în administrarea ministerului.

Administrația județeană va pune la dispoziție terenul și va organiza procedura de licitație, iar Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea se angajează să realizeze racordarea amplasamentului printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar Agenția de Dezvoltare Locală Oradea va oferi acces la drumurile publice și utilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.

„Acest obiectiv pe care vrem să îl realizăm este o necesitate pentru a dezvolta Oradea și județul Bihor în continuare, iar partea de facilități logistice și conectare este determinantă, în condițiile în care companiile din zonă își transportă pe cale aeriană o parte din produsele pe care le folosesc în procesele de fabricație. Consiliul Județean pune la dispoziție terenul, iar un partener privat va face investiția în următorii doi ani. Ne propunem ca în ședința ordinară din luna iulie să aprobăm documentația de licitație, iar la începutul lunii august să lansăm procedura. Sperăm ca în prima parte a lunii septembrie să avem cel puțin o companie importantă interesată să realizeze terminalul cargo, în așa fel încât în anul 2023 să existe calea de rulare, platforma pentru staționarea aeronavelor și o parte din halele care vor ocupa terenul”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Acordul de parteneriat va fi propus spre aprobare în ședința ordinară a CJ Bihor de miercuri.

(FOTO: CJ Bihor)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania