9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEParteneriat între CJ Bihor și Primăria Oradea pentru realizarea unui terminal cargo...

Parteneriat între CJ Bihor și Primăria Oradea pentru realizarea unui terminal cargo la Aeroportul Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta, au anunțat marți, într-o conferință de presă, un parteneriat pentru realizarea unui terminal cargo la Aeroportul Oradea.

Potrivit CJ Bihor, suprafața destinată acestei investiții este de peste 14 hectare, terenul fiind transferat în acest scop din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Consiliului Județean Bihor în anul 2013. Condiția este ca proiectul să fie realizat în termen de 10 ani, altfel terenul intră din nou în administrarea ministerului.

Administrația județeană va pune la dispoziție terenul și va organiza procedura de licitație, iar Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea se angajează să realizeze racordarea amplasamentului printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar Agenția de Dezvoltare Locală Oradea va oferi acces la drumurile publice și utilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.

„Acest obiectiv pe care vrem să îl realizăm este o necesitate pentru a dezvolta Oradea și județul Bihor în continuare, iar partea de facilități logistice și conectare este determinantă, în condițiile în care companiile din zonă își transportă pe cale aeriană o parte din produsele pe care le folosesc în procesele de fabricație. Consiliul Județean pune la dispoziție terenul, iar un partener privat va face investiția în următorii doi ani. Ne propunem ca în ședința ordinară din luna iulie să aprobăm documentația de licitație, iar la începutul lunii august să lansăm procedura. Sperăm ca în prima parte a lunii septembrie să avem cel puțin o companie importantă interesată să realizeze terminalul cargo, în așa fel încât în anul 2023 să existe calea de rulare, platforma pentru staționarea aeronavelor și o parte din halele care vor ocupa terenul”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Acordul de parteneriat va fi propus spre aprobare în ședința ordinară a CJ Bihor de miercuri.

(FOTO: CJ Bihor)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel