15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIESe reiau cursele pentru turiști cu autobuzul etajat pe traseul Brașov -...

Se reiau cursele pentru turiști cu autobuzul etajat pe traseul Brașov – Poiana Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Brașov a anunțat marți că, începând din 3 iulie, operatorul de transport RATBv va pune în circulație, pe linia 20, care face legătura între Livada Poștei și Poiana Brașov, autobuzul etajat, ,,turistic”.

Autobuzul va circula în zilele de sâmbătă și duminică și în zilele de sărbători legale, atunci când condițiile meteo permit. Plata călătoriei se va face cu aceleași tipuri de bilete sau abonamente ca și pentru celelalte autobuze care deservesc linia 20.

,,Vești bune pentru turiști și brașoveni. Având în vedere vremea frumoasă, din luna iulie, autobuzul turistic își reia circulația pe traseul Brașov – Poiana Brașov. Acest autobuz turistic este un ,,double-decker”, deschis și ne dorim, ca în acest fel, turiștii și brașovenii, deopotrivă, să se bucure și de drumul până în Poiana Brașov”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Autobuzul are 88 de locuri – 76 pe scaune și 12 în picioare (primul nivel). Autovehiculul are podea joasă pe toată lungimea, astfel că la primul nivel este foarte ușor accesibil pentru toate categoriile de călători. La etajul superior nu se permite călătoria în picioare și este obligatorie centura de siguranță.

Graficul de circulație al autobuzului etajat este: plecări din Livada Poștei: orele 09.20; 10.20; 11.20; 12.20……18.20; plecări din Poiana Brașov: orele 09.50; 10.50; 11.50; 12.50….18.50. 

Potrivit municipalității, pentru a asigura un mod mai facil de încărcare a bicicletelor pe platformele de transport atașate autobuzelor de pe linia 20, RATBv a modificat una dintre remorci, astfel încât încărcarea să se poată face mai rapid și în condiții de siguranță. Cealaltă platformă era deja prevăzută cu un astfel de sistem. Bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident. Suporturile de transport sunt omologate și nu prezintă pericole pentru siguranța bicicletelor.

Pentru a nu apărea situații de nerespectare a graficelor de circulație, persoanele care doresc să beneficieze de serviciul gratuit sunt rugate să se prezinte cu circa 10 minute înainte de plecarea în cursă la peronul de îmbarcare, din Livada Poștei sau Poiana Brașov, pentru a avea timp să-și încarce și asigure bicicletele.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.

Pot fi consorțiile administrative un prim pas spre reforma teritorială a țării?

Guvernul urmează să adopte astăzi un proiect de lege prin care se constituie consorţiile administrative, un mecanism de cooperare/asociere voluntară între unităţile administrativ-teritoriale.