Vicepreşedintele PNL Bihor Sebastian Lascu, prim-vicepreşedinte PNL Oradea, şi-a dat demisia din partid, după 23 de ani de activitate politică, el acuzând un blocaj “în comunicarea despre Consiliul Judeţean” şi alte nemulţumiri legate de promovarea unei persoane nou intrate în partid în alegerile parlamentare şi care a devenit senator, informează AGERPRES.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Am fost unul dintre cei care am susţinut şi sprijinit de la început toată evoluţia echipei în fruntea careia a ajuns Ilie Bolojan, fiind alături şi la bine, şi la greu şi sprijinind direct toată strategia liberală din Bihor în decursul a 23 de ani de când sunt membru PNL, iar acum finalizând activitatea în partid din poziţia de Vicepreşedinte PNL Bihor şi Prim-Vicepreşedinte PNL Oradea. Dar, aşa cum spuneam că am unele mulţumiri şi satisfacţii, pot afirma că am şi unele nemulţumipri. Consider că nu am reuşit să punem meritocraţia pe primul loc în PNL, ci am pus norocul… Şi de aceea unii ajung senatori în ziua în care s-au înscris în PNL, nu în urma unei activităţi graduale bazate pe muncă, idei şi proiecte…, ci ajung senatori că au noroc!”, a afirmat Sebastian Lascu, într-un comunicat transmis marţi presei.

El adaugă că nu s-a retras din partid la momentul respectiv pentru a nu afecta imaginea formaţiunii, angrenată în campania pentru alegerile parlamentare.

“Momentul retragerii mele trebuia să fie momentul când a fost preferat în cursa internă pentru senat, pentru un loc semieligibil la acel moment, o persoană nou înscrisă în PNL faţă de o persoană cu o vechime şi activitate incontestabilă…, dar eu, fiind membru PNL de 23 de ani şi Vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, nu puteam să fac acest lucru pentru a nu afecta imaginea PNL chiar atunci, la momentul alegerilor parlamentare. Am decis să îmi duc până la final mandatul de Vicepreşedinte PNL Bihor şi Prim-Vicepreşedinte PNL Oradea. Am decis acum să mă retrag, alegând meritocraţia clară care mi-a dat-o şi mi-o va da în continuare activitatea în privat în care sunt de când am terminat facultatea”, arată Lascu, care este medic de profesie şi a deţinut una dintre cele opt funcţii de vicepreşedinte în organizaţia judeţeană.

Totodată, Sebastian Lascu menţionează că dacă la începuturile administraţiei liberale în Oradea exista un dialog intern cu privire la marile proiecte care au schimbat faţa oraşului, în prezent nu se întâmplă acelaşi lucru cu privire la Consiliul Judeţean, al cărei preşedinte este Ilie Bolojan.

“Probleme şi provocări apar mereu, perfecţiunea nu există, iar ideile şi proiectele trebuie dezbătute, mai ales dacă sunt din banii noştri, ai contribuabililor (…) După ce am reuşit să avem un dialog intern de la începuturile guvernării liberale în Oradea şi să susţinem proiecte mari cum ar fi : Aquaparc, Drum Expres, Cetate, politici de impulsionare a renovării clădirilor din centru, parcări supraterane, drumuri noi de legătură, reamenajare cartiere etc…acum nu am mai reuşit să avem dialog despre CJ”, a afirmat Sebastian Lascu.

El mai indică în comunicatul său cinci proiecte de dezvoltare, cu fonduri UE, a turismului în judeţului Bihor, pe care le-a pregătit în timpul mandatului său de patru ani de consilier judeţean – crearea unui parc de aventură în comuna Roşia; crearea de plaje de nisip înconjurate de elemente naturale în unele locaţii superbe din Bratca, Şuncuiuş şi Vadu Crişului; pistă de biciclişti pe întreaga lungime a căii ferate între Cluj şi Oradea; un sistem de telecabine care să facă legătura între Leşu – Stâna de Vale – Padiş – Vîrtop; investiţii ale CJ în dezgroparea monumentelor arheologice, pentru a fi valorificate turistic.

(SURSA FOTO: Sebastian Lascu / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania