fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂDemisie la vârful Organizației Județene PNL Bihor

Demisie la vârful Organizației Județene PNL Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Vicepreşedintele PNL Bihor Sebastian Lascu, prim-vicepreşedinte PNL Oradea, şi-a dat demisia din partid, după 23 de ani de activitate politică, el acuzând un blocaj „în comunicarea despre Consiliul Judeţean” şi alte nemulţumiri legate de promovarea unei persoane nou intrate în partid în alegerile parlamentare şi care a devenit senator, informează AGERPRES.

„Am fost unul dintre cei care am susţinut şi sprijinit de la început toată evoluţia echipei în fruntea careia a ajuns Ilie Bolojan, fiind alături şi la bine, şi la greu şi sprijinind direct toată strategia liberală din Bihor în decursul a 23 de ani de când sunt membru PNL, iar acum finalizând activitatea în partid din poziţia de Vicepreşedinte PNL Bihor şi Prim-Vicepreşedinte PNL Oradea. Dar, aşa cum spuneam că am unele mulţumiri şi satisfacţii, pot afirma că am şi unele nemulţumipri. Consider că nu am reuşit să punem meritocraţia pe primul loc în PNL, ci am pus norocul… Şi de aceea unii ajung senatori în ziua în care s-au înscris în PNL, nu în urma unei activităţi graduale bazate pe muncă, idei şi proiecte…, ci ajung senatori că au noroc!”, a afirmat Sebastian Lascu, într-un comunicat transmis marţi presei.

El adaugă că nu s-a retras din partid la momentul respectiv pentru a nu afecta imaginea formaţiunii, angrenată în campania pentru alegerile parlamentare.

„Momentul retragerii mele trebuia să fie momentul când a fost preferat în cursa internă pentru senat, pentru un loc semieligibil la acel moment, o persoană nou înscrisă în PNL faţă de o persoană cu o vechime şi activitate incontestabilă…, dar eu, fiind membru PNL de 23 de ani şi Vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, nu puteam să fac acest lucru pentru a nu afecta imaginea PNL chiar atunci, la momentul alegerilor parlamentare. Am decis să îmi duc până la final mandatul de Vicepreşedinte PNL Bihor şi Prim-Vicepreşedinte PNL Oradea. Am decis acum să mă retrag, alegând meritocraţia clară care mi-a dat-o şi mi-o va da în continuare activitatea în privat în care sunt de când am terminat facultatea”, arată Lascu, care este medic de profesie şi a deţinut una dintre cele opt funcţii de vicepreşedinte în organizaţia judeţeană.

Totodată, Sebastian Lascu menţionează că dacă la începuturile administraţiei liberale în Oradea exista un dialog intern cu privire la marile proiecte care au schimbat faţa oraşului, în prezent nu se întâmplă acelaşi lucru cu privire la Consiliul Judeţean, al cărei preşedinte este Ilie Bolojan.

„Probleme şi provocări apar mereu, perfecţiunea nu există, iar ideile şi proiectele trebuie dezbătute, mai ales dacă sunt din banii noştri, ai contribuabililor (…) După ce am reuşit să avem un dialog intern de la începuturile guvernării liberale în Oradea şi să susţinem proiecte mari cum ar fi : Aquaparc, Drum Expres, Cetate, politici de impulsionare a renovării clădirilor din centru, parcări supraterane, drumuri noi de legătură, reamenajare cartiere etc…acum nu am mai reuşit să avem dialog despre CJ”, a afirmat Sebastian Lascu.

El mai indică în comunicatul său cinci proiecte de dezvoltare, cu fonduri UE, a turismului în judeţului Bihor, pe care le-a pregătit în timpul mandatului său de patru ani de consilier judeţean – crearea unui parc de aventură în comuna Roşia; crearea de plaje de nisip înconjurate de elemente naturale în unele locaţii superbe din Bratca, Şuncuiuş şi Vadu Crişului; pistă de biciclişti pe întreaga lungime a căii ferate între Cluj şi Oradea; un sistem de telecabine care să facă legătura între Leşu – Stâna de Vale – Padiş – Vîrtop; investiţii ale CJ în dezgroparea monumentelor arheologice, pentru a fi valorificate turistic.

(SURSA FOTO: Sebastian Lascu / Facebook)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.