fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDDrumuri blocate și gospodării inundate în urma vijeliilor, în Bistriţa-Năsăud

Drumuri blocate și gospodării inundate în urma vijeliilor, în Bistriţa-Năsăud

Publicat în

spot_img
spot_img

Două porţiuni de drum au fost blocate de aluviuni şi mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor abundente şi a vijeliilor care au afectat, în noaptea de miercuri spre joi, localităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud situate la poalele Munţilor Rodnei.

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, în comuna Şanţ, Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a intervenit cu un buldoexcavator pentru degajarea DN 17D, care a fost blocat pe o distanţă de aproximativ 200 de metri, pe raza localităţii Valea Mare. Două echipaje de pompieri de la Năsăud au trimise cu motopompe pentru scoaterea apei din gospodării.

În comuna Măgura Ilvei, s-a intervenit pentru degajarea drumului judeţean, blocat pe o distanţă de circa 100 de metri.

Pompierii au mai intervenit în oraşul Sângeorz-Băi şi în comuna Rodna pentru evacuarea apei din curţi şi gospodării.

(FOTO: ISU Bistriţa-Năsăud / Arhivă)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.