Minibuzele electrice pentru transportul în centrul istoric al Sibiului, primite de municipalitate. Când vor fi date în folosință

Cele cinci minibuze electrice care vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric au sosit în Sibiu, fiind preluate de societatea Tursib,  a anunțat joi Primăria Sibiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Minibuzele electrice sunt echipate cu motoare produse de BMW,  asigură o autonomie de 160 km cu la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră, oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători, din care zece pe scaune, sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior, vor oferi călătorilor WiFi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare, sunt echipate cu sisteme de climatizare, sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

„Am fost plăcut impresionată de livrarea minibuzelor înainte de termenul contractual de către asocierea cu care am semnat contractul –  SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL. Putem astfel să le punem în circulație mai repede decât prevăzut, în luna august. Până atunci, societatea de transport public se va ocupa de înmatricularea lor și pregătirea pentru circulația pe traseu. De asemenea, vom supune aprobării Consiliului Local traseul, stațiile și frecvența de circulație pe această linie. Sibienii, dar și turiștii, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu mașina personală în zona centrală și sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de mașinile parcate”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Pe lângă minibuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie.

Traseul Liniei Verzi urmează inelul central, frecvența de circulație propusă fiind de opt minute în orele de vârf și 12 minute în restul zilei. Linia verde va opera zilnic între orele 7.00 – 23.30.

Traseul Liniei Verzi: Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu – Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – pe sub Podul Gării – Gară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania