8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEMunicipiul Sfântu Gheorghe are steag oficial

Municipiul Sfântu Gheorghe are steag oficial

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul României a oficializat în această săptămână steagul municipiului Sfântu Gheorghe, iar după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, drapelul va fi arborat pe fațada Primăriei și a altor instituții locale, a anunțat joi Primăria Sfântu Gheorghe.

Drapelul municipiului Sfântu Gheorghe are dungi aurii și albastre, cu stema municipiului în mijloc. Stema municipiului este în formă de scut, cu biserica fortificată pe un fundal albastru, iar deasupra soarele auriu și luna de argint. În fața bisericii se află trei câmpuri verzi cu Sfântul Gheorghe, patronul orașului, călare omorând balaurul.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în 2010 o hotărâre prin care a decis că actualul drapel va fi simbolul orașului. După mai mulți ani de litigii, în 2014, Curtea de Apel Brașov a decis că utilizarea acestui simbol nu este permisă. Între timp, în 2015, în Parlament a fost adoptată o lege prin care se decide că localităţile pot avea propriul steag.

„Am adoptat apoi o altă hotărâre de Consiliu, care a fost trimisă la Ministerul Dezvoltării, dar au ignorat problema până în luna ianuarie a acestui an, când ministrul Cseke Attila a scos documentația din sertar și a adoptat hotărârea. Aș dori să profit de această ocazie pentru a le mulțumi ministrului Cseke și președintelui UDMR, Kelemen Hunor, pentru că au ridicat această problemă în Guvern. Acest lucru arată, de asemenea, că nu este suficient să ai legislație, ci este nevoie și de voință”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

(FOTO CREDIT: Kristó-Gothárd Hunor)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel