400 de proprietăţi bisericeşti ale Eparhiei Reformate din Ardeal, renovate cu sprijin de la Budapesta

Data:

Aproximativ 400 de biserici şi proprietăţi bisericeşti ale Eparhiei Reformate din Ardeal au fost renovate sau se află în curs de renovare, fondurile fiind asigurate de către guvernul de la Budapesta, a informat Béla Kató, episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în curând va începe construcţia Centrului şcolar maghiar din Huedin, precum şi a unei şcoli elementare reformate şi a unei şcoli profesionale la Târgu Mureş.

“Cu toate acestea, trebuie să conştientizăm cu toţii că, indiferent cât de generos ne susţine statul ungar în acest demers al nostru, subvenţia în sine nu este suficientă dacă în spatele ei nu există o comunitate care să-şi construiască şi să-şi reînnoiască viaţa potrivit valorilor creştine, pe care să şi le asume”, a atras atenţia Béla Kató.

După pauza de anul trecut, Adunarea Generală a Eparhiei Reformate din Ardeal s-a adunat, joi, în biserica de pe strada
Kogălniceanu din Cluj-Napoca pentru a evalua situația din ultimii doi ani. La eveniment a participat şi Miklós Soltész, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, responsabil pentru relaţia cu minorităţile şi cultele, care, în salutul său, a vorbit despre imensa responsabilitate care revine creştinilor.

Miklós Soltész a explicat că istoria ultimelor două milenii a dovedit că, indiferent cât de grele vremuri şi distrugeri ar veni, creştinismul persistă, el revine mereu la viaţă, pentru asta însă există responsabilitatea tuturor, să îndrăznească să-şi asume învăţăturile lui Hristos.

Secretarul ungar de stat a declarat că Ungaria va oferi sprijin în continuare pentru a asigura subvenţiile necesare
pentru ca reformaţii din Transilvania să poată creşte spiritual. Anul acesta, guvernul Ungariei va acorda din nou un sprijin semnificativ Eparhiei Reformate din Ardeal și va ajuta la renovarea şi reînnoirea bisericilor reformate cu aproximativ un miliard de forinţi (aprox. 2,85 milioane euro).

Sursa: MTI
Credit foto: Kiss Gábor

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Valamennyien ôrállók vagyunk

Az alvó keresztyénség képe az egyik legszörnyûbb, amit az egyházról festeni lehet. Ezért int vigyázatra és éberségre bennünket az Úr. Az “alva ne találjon benneteket” intelemben

Lacul Ursu și Drumul Sării, locuri emblematice pentru sănătate în Centrul României, modernizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene

In acest an, Ziua Lacului Ursu beneficiaza de o celebrare memorabila prin dezvelirea unei plachete dedicate acestui loc cu totul special si marcheaza, de asemenea, inceputul unei campanii de o luna de promovare a revitalizarii zonelor verzi si a crearii de conditii de viata mai bune pentru cetatenii Regiunii Centru a Romaniei.