10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂAlin Nica îi acuză pe Ludovic Orban și Adrian Oros de instigare...

Alin Nica îi acuză pe Ludovic Orban și Adrian Oros de instigare în scandalul de la alegerile PNL Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, sâmbătă, după ce a suspendat lucrările Conferinţei de alegeri a preşedintelui PNL Timişoara unde a avut loc un scandal, că declaraţii recente ale preşedintelui Ludovic Orban îi lasă impresia că acesta girează persoanele care acţionează nestatutar şi ilegal, cu scopul de a forţa “prin violenţă o decizie a filialei Timiş în ceea ce priveşte competiţia naţională” din cadrul formaţiunii.

“Prezenţa în sală a ministrului Oros (Adrian Oros, ministrul Agriculturii, n.r.) şi declaraţiile pe care le-am citit recent, că preşedintele Ludovic Orban girează aceste alegeri care sunt în continuare în desfăşurare în sala Filarmonicii, dar nestatutar, îmi lasă impresia că se forţează, prin violenţă, o decizie a filialei Timiş în ceea ce priveşte competiţia naţională. Cred că este inacceptabil ca o minoritate să împiedice desfăşurarea unei adunări statutare şi, în consecinţă, vom discuta în Biroul Politic Judeţean paşii de urmat pentru revenirea la ordine şi organizarea la o dată ulterioară a alegerilor”, a declarat într-o conferinţă de presă Alin Nica, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

El a arătat că a hotărât amânarea alegerilor de la Organizaţia Municipală Timişoara, pentru că lucrurile au degenerat într-atât încât nu mai erau asigurate condiţiile de desfăşurare în conformitatea cu statutul şi legea.

“Oameni care nu au drept de vot, unii din Lugoj, au forţat intrarea în sala în care se desfăşura Conferinţa de alegeri şi le-au perturbat serios. Nu avem nici certitudinea că unii dintre ei erau membri PNL, nu erau pe convocator şi în consecinţă nu aveau dreptul de a fi în sală. S-a ajuns chiar la sustragerea însemnelor partidului, inclusiv ştampila cu semnătura mea, în consecinţă am decis că vom face plângeri penale împotriva celor care au instigat sau au săvârşit aceste fapte deosebit de grave. Aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL şi voi propune sancţiuni în conformitate cu statutul PNL. Eu şi colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente”, a afirmat Nica.

Alegerile organizate sâmbătă pentru alegerea preşedintelui Organizaţiei PNL Timişoara au fost suspendate de preşedintele filialei PNL Timiş, Alin Nica, după ce susţinătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au certat.

Cea mai mare nemulţumire a susţinătorilor lui Ambruş a fost aceea că de pe listele de votanţi au fost şterse 150 de nume, pe motiv că nu au buletin de Timişoara sau rezidenţa în municipiu şi nici nu au fost lăsaţi să intre în sala conferinţei de alegeri, de la Filarmonica Banatul.

Susţinătorii lui Ambruş au huiduit în faţa clădirii Filarmonicii atât echipa lui Tabără, cât şi pe Alin Nica.

În urma scandalului, Alin Nica a anunţat suspendarea alegerilor şi faptul că vor fi reprogramate, după o discuţie în Biroul Politic Judeţean al PNL cu privire la “această situaţie foarte serioasă”

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber