fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Maramureș a organizat întâlnirea de lansare a proiectului ”ALTHERA-...

Consiliul Județean Maramureș a organizat întâlnirea de lansare a proiectului ”ALTHERA- Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Maramureș  a organizat, în calitatea de partener lider, întâlnirea de lansare a proiectului transfrontalier ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”, în prezența  partenerilor, reprezentanți ai  Consiliului Municipal  Ivano –Frankivsk și  ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Centrul de terapii alternative care urmează să fie construit în localitatea maramureșeană Recea este parte integrantă a Proiectului ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano–Frankivsk”, aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, având o valoare totală de 3.349.588,15 euro din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile.

Potrivit CJ Maramuresș, la prima întâlnire a partenerilor desfășurată  în sala Bogdan Vodă a Palatului Administrativ au fost prezenți din partea Consiliului Municipal  Ivano –Frankivsk –  Ihor Popadiuk, Khrystyna Melnyk, Vira Shaturma, angajați ai  Departamentului de politici și investiții,  Masliac Taras, Tsihoni Oleag, Skzypnyk Mihail, Novosiolov Alex – reprezentanți ai Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk,  Alexandru Oros, managerul Spitalului  Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare,  reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan, și echipa de implementare a proiectului condusă de Claudia Breban, director executiv al Direcției de dezvoltare și investiții din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

”Salut prezența partenerilor ucraineni la lansarea acestui proiect important pentru județ. De-a lungul anilor, între cele două regiuni s-a legat o prietenie durabilă care prinde contur  în implementarea a tot mai multe proiecte importante.  Proiectul ”Althera – Alternative Therapies in Maramures and Ivano-Frankivsk” are ca scop general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități. Construirea Centrului pentru Terapii Alternative în comuna Recea este un proiect pilot unic în România, la standarde europene, care va da posibilitatea atât copiilor cu dizabilități, cât și familiilor acestora să aibă acces la servicii medicale alternative, importante pentru recuperarea beneficiarilor. Oaspeții au în vedere îmbunătățirea infrastructurii pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie”, a declarat vicepreședintele Radu Trufan.

Ihor Popadiu, reprezentantul Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk, a declarat că pentru partea ucraineană proiectul ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk”, reprezintă un proiect de suflet, deoarece prin implementarea acestuia  vor reuși să-i ajute pe copiii cu diverse probleme de sănătate să beneficieze de servicii de specialitate.

De asemenea, Florin Puț, șeful Centrului de Recuperare pentru Copii cu Handicap Sighetu Marmației, a menționat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș își asumă realizarea Strategiei de exploatare a centrului construit la Recea astfel încât în viitor să fie posibilă încheierea parteneriatelor cu diverse fundații, asociații, ONG-uri pentru a beneficia de servicii cât mai mulți utilizatori.

Reprezentanții  Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk au efectuat și o vizită la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” în vederea realizării  schimbului de experiență privind proiecte ce vizează dotarea  Secției de radiologie cu aparatură medicală de ultimă generație.

Prima întâlnire a partenerilor din proiect a fost condusă de managerul de proiect, Claudia Breban, și a continuat cu prezentarea construcției  Centrului de terapii alternative din localitatea Recea.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel