Instituţiile muzeale din Oradea au fost vizitate sâmbătă, cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor”, de 17.749 de persoane, dintre care aproape 7.000 la muzeele din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor, iar restul, la instituțțile partenere.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ediția din acest an s-a desfăşurat sub egida “Muzeele orădene împreună” și a fost organizată, ca în fiecare an, de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, care a însumat la toate muzeele sale 6.829 de vizitatori: la Muzeul Ţării Crişurilor: 4.120, la Muzeul Memorial “Iosif Vulcan”: 725, la Muzeul Memorial “Aurel Lazăr”: 948, la Muzeul Memorial “Ady Endre”: 395 şi 641 la Muzeul oraşului Oradea.

La instituţiile partenere, numărul vizitatorilor a fost următorul: Casa Darvas-La Roche: 1.675, Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea: 715, Sinagoga Sion: 819, Episcopia Ortodoxă a Oradiei: 2500, Episcopia Greco-Catolică Oradea: 800, Episcopia Romano-Catolică Oradea: 1480, Catedrala Romano-Catolică: 1010, Muzeul Farmaciei: 640, Muzeul Naţional Militar “Regele Ferdinand I”, Filiala Oradea: 1281.

“Interesul manifestat de public faţă de valorile patrimoniale aparţinând instituţiilor de stat şi cultelor care au participat la această manifestare de anvergură europeană demonstrează deschiderea orădenilor spre cunoaşterea contribuţiei fiecărei etnii la civilizaţia locului. Este limpede că Noaptea Muzeelor este aşteptată şi aici, tocmai pentru că nevoia de a fi împreună poate fi un pas înainte în buna convieţuire din Oradea şi Bihor”, au transmis reprezentanții Muzeului Ţării Crişurilor Oradea.

(FOTO: Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania