13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEAtac de tip „ransomware" la Primăria Oradea

Atac de tip „ransomware” la Primăria Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Activitatea de la ”Taxe și Impozite” din cadrul Primăriei Oradea a fost bulversată astăzi, după ce instituția a căzut victimă a unui atac de tip „ransomware”. Primăria Oradea anunță că operațiunile în piramidă sunt sistate temporar, cu excepția încasărilor de taxe și impozite.

Situația a fost creată de un atac de tip „ransomware”, care a criptat o parte din date.

”Menționăm că 100% din date vor fi recuperate din backup, durata restaurării acestora luând însă mai mult timp. Până la restaurarea completă a acestora, sistemul de management documente CID nu va fi operațional”, anunță instituția într-un comunicat.

Primăria Oradea își cere scuze pentru inconvenientul creat și susține că, în prezent, se fac verificări continue pentru rezolvarea rapidă a problemei.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel