Primăria Sfântu Gheorghe va derula lucrări de reabilitare și modernizare la două clădiri din municipiu, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu Østfold University College din Norvegia.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit municipalității, lucrările de investiții vizează reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice la vechea clădire a Școlii Generale „Váradi József” și la baza de înot din oraș, administrată de SC Sepsi Rekreativ SA. Printre lucrările de intervenții se numără termoizolarea exterioară a clădirilor, schimbarea tâmplăriei externe, reabilitarea/schimbarea acoperișului, modernizarea instalațiilor termice și a rețelei electrice. Prin investiția propusă va rezulta o scădere cu 82% a consumului de energie și cu 78% a emisiilor de carbon la cele două clădiri publice. Confortul interior va fi îmbunătățit semnificativ, clădirile vor îndeplini cerințele de sustenabilitate din punct de vedere al mediului și, nu în ultimul rând, vor scuti bugetul municipalității de o povoară financiară însemnată, iar economisirea realizată în acest fel poate fi utilizată în alte scopuri.

Valoarea estimată a investiției este de 2,2 milioane de euro, din care 1,8 milioane de euro reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, iar restul sumei, contribuția proprie a municipiului Sfântu Gheorghe..

În prezent este în curs contractarea serviciilor de elaborare/actualizare a Documentațiilor de Avizare a Lucrărilor de Intervenție aferente celor două clădiri, după care urmează demararea procedurii de achiziție publică pentru proiectele tehnice. Lucrările propriu-zise vor fi demarate în primăvara anului viitor, termenul de finalizare al lucrărilor de modernizare fiind sfârșitul anului 2023.

(SURSA FOTO: Primăria Sfântu Gheorghe)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania