10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENT”Danț la șură - Joc în sat”. Tradițiile și folclorul maramureșean, promovate...

”Danț la șură – Joc în sat”. Tradițiile și folclorul maramureșean, promovate de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”

Publicat în

spot_img
spot_img

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” din Baia Mare invită publicul la două evenimente cultural artistice din cadrul proiectului ”Danț la șură – Joc în sat”.

Proiectul își propune să valorifice și să promoveze tradițiile strămoșești și obiceiurile populare prin cântec și dans. Astfel, soliștii vocali, orchestra și corpul de balet ai ansamblului, alături de invitații lor, vor oferi două evenimente tradiționale.

Spectacolul ”Jocu Vișeuanilor” va avea loc în orașul Vișeu de Sus, în data de 8 iulie, începând cu ora 14:00, la Satul Maramureșean Mocănița, iar spectacolul ”Joc în Sat la Giulești” va avea loc la Casa Memorială ”Ilie Lazăr” din localitatea Giulești, în data de 11 iulie 2021, începând cu ora 16:00.

Detalii suplimentare referitoare la cele două spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”.

Spectacolele sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, în parteneriat cu Primăria Vișeu de Sus și Primăria Giulești.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel