fbpx
31.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENT”Danț la șură - Joc în sat”. Tradițiile și folclorul maramureșean, promovate...

”Danț la șură – Joc în sat”. Tradițiile și folclorul maramureșean, promovate de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”

Publicat în

spot_img
spot_img

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” din Baia Mare invită publicul la două evenimente cultural artistice din cadrul proiectului ”Danț la șură – Joc în sat”.

Proiectul își propune să valorifice și să promoveze tradițiile strămoșești și obiceiurile populare prin cântec și dans. Astfel, soliștii vocali, orchestra și corpul de balet ai ansamblului, alături de invitații lor, vor oferi două evenimente tradiționale.

Spectacolul ”Jocu Vișeuanilor” va avea loc în orașul Vișeu de Sus, în data de 8 iulie, începând cu ora 14:00, la Satul Maramureșean Mocănița, iar spectacolul ”Joc în Sat la Giulești” va avea loc la Casa Memorială ”Ilie Lazăr” din localitatea Giulești, în data de 11 iulie 2021, începând cu ora 16:00.

Detalii suplimentare referitoare la cele două spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”.

Spectacolele sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, în parteneriat cu Primăria Vișeu de Sus și Primăria Giulești.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel