10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJSindicatul polițiștilor despre persoana transgender abuzată în Aeroportul Cluj: Nimic nu este...

Sindicatul polițiștilor despre persoana transgender abuzată în Aeroportul Cluj: Nimic nu este real

Publicat în

spot_img
spot_img

Sindicaliștii Europol au transmis astăzi un punct de vedere referitor la evenimentul, reflectat pe larg de mass-media din România, despre o persoană transgender care ar fi fost abuzată și jignită de polițiștii de frontieră de pe aeroportul din Cluj. Asociaţia MozaiQ, o organizaţie comunitară LGBT, a transmis atunci un comunicat de presă, însă polițiștii din sindicatul Europol susțin că nimic din ce a scris ONG-ul nu este real.

Redăm în continuare, integral, comunicatul Europol:

”Transgender abuzat și jignit de polițiștii de frontieră pe aeroport. Acesta a fost titlul tabloidelor și televiziunilor în aceste zile ca urmare a unui comunicat al unui ONG care apără drepturile persoanelor LGBT, postat la trei săptămâni de la presupusul eveniment sfidător. Ce este interesant este că nu persoanele implicate fac aceste acuzații, ci ONG-ul pe baza unor detalii care nu corespund realității. Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj Napoca sunt acuzați că ar fi umilit în public pe o femeie transgender, pe care ar fi și privat-o de libertate, în data de 15 iunie 2021, în timp ce încerca să intre în România.

Potrivit ONG-ului, două colege de-ale noastre ar fi supus-o unor ”umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând la aceasta „bărbat, bărbat!”, după care au încuiat-o într-o cameră, fără a-i oferi vreo explicație. Mama persoanei ”abuzate” vine și completează seria acuzațiilor: „O doamnă a întrebat-o în limba română dacă este ea de pe pașaport și fata i-a zis „da” și zice de ce aveți numele bărbat și vă îmbrăcați femeie? Au ținut-o acolo cam o oră și ceva. Zice că s-a simțit foarte umilită pentru că lumea trecea pe lângă ea, se uita la ea. Ea încerca să vorbească, nu o lăsau”.

  • Acum ar veni întrebarea firească: „de ce ar face așa ceva polițiștii de frontieră” iar răspunsul este foarte simplu, nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există iar întreaga stare de fapt a fost documentată prin intermediul înregistrărilor audio-video din aeroport:
  • – persoana transgender s-a prezentat la controlul de frontieră în data de 15 iunie pentru a ieși din țară, nu pentru a intra în România;
  • – controlul de frontieră a durat 2 minute și 40 de secunde, nicidecum 2 ore așa cum susține în mod fals familia și reprezentanții ONG-ului;
  • – după efectuarea controlului de frontieră aceasta a plecat imediat spre porțile de îmbarcare, nicidecum nu a fost „reținută”, „încuiată” și „umilită” în vreo încăpere a Poliției de Frontieră;
  • – Colegii noștri s-au adresat persoanei în cauză cu ocazia efectuării controlului de frontieră cu pronumele personal de politețe ”dumneavoastră”, și nu s-au adresat cu ”bărbat, bărbat” așa cum au fost acuzați.

Înțelegem efervescența acestui subiect al orientării sexuale, însă de aici și până la a minți și a prezenta date false, care nu au nicio legătură cu realitatea, demonstrează că singurul scop al ONG-ului este de juca cartea „victimizării” persoanelor din această comunitate, doar pentru a atrage atenția.

Mai mult, dacă un control care a durat 2 min și 40 de secunde a fost perceput de transgender că a durat 2 ore, înseamnă că ceea ce a fumat, este ceva de calitate. Lamentabilă și penibilă o asemenea abordare.”

Foto: Sindicatul Europol

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel